A la tardor, anem a buscar bolets!

Com molts de vosaltres sabreu, ahir no us vaig poder fer cap publicació. No patiu, les excuses són bones i exquisites... Què, encara no us en feu la idea? Sí, vam anar a buscar bolets, bueno, com a mínim ho vam intentar. Així doncs, i per donar alegria en aquest diumenge, avui faré una entrada diferent, una publicació de la que també en podrem aprendre, no patiu! 

UNA EXCURSIÓ EXQUISITA


Després d'aixecar-nos ben dora i de fer aproximadament uns 100Km de cotxe des de Barcelona, vam arribar al Berguedà, concretament als voltants d'un poblet ben bonic, Vilada. La veritat és que no teníem planejat on fer-nos caure, però vam pensar que aquest territori seria fantàstic per caçar algun bolet. De fet, us he de dir que, després de la mala temporada de bolets que vam patir l'any passat, aquest any tampoc teníem gaires espectatives, ja que tot i que aquests últims dies havia plogut força, i això és genial pels bolets, em sembla que, ara per ara, hi faltava una miqueta de sol!  

Després d'unes hores de passejar el cistell i utilitzar el nostre bastó per escorcollar tots els racons, vam trobar el primer rovelló. Mare meva, quin rovelló! Mireu, mireu: 

Il·lusionats per la gran descoberta vam pensar, si n'hi ha una, n'hi deuen haver més, no? Doncs, em sembla que la nostra intuïció no va ser gens encertada, ja que pels voltants vam trobar de tot menys rovellons. A més, ja ho diuen: si trobem una "llora", vol dir que ben aprop hi podem trobar rovellons. Us ben asseguro que de llores n'estava ple! 



Bé, després de separar-nos i de fer senyals sonores (Ei!, Pst!, Uo!), al retrobar-nos vam compartir un bon grapat de bolets que us ben asseguro que estan boníssims. A més, n' hi havia un bon munt. Això sí, eren difícils de veure. Però, la gràcia és que quan en trobes un, en trobes més al seu costat! Aquests eren petits, però n'hi havia de ben grans!


Finalment, al cap d'unes tres hores llargues vam decidir anar a dinar i gaudir de la gastronomia de la zona. La veritat és que després d'un matí energètic, aquell menjar ens va reanimar. Mare meva, quins plats, quines carns, quines salses... Enveja pura i dura! Jo vaig menjar pèsols negres, una varietat del pèsol que es cultiva al Berguedà, un cop cuit té un color negre i una textura i gust similar al cigró. Nyam! 

Cliqueu a la imatge per veure'n la recepta

Perquè us en feu una idea, us adjunto la fotografia final de l'excursió boletarie. Què, al final la collita no va estar gens malament oi? Ahir estavem cansats, però satisfets. Ah! Els rovellons i els camagrocs estaven boníssims! 

Comentaris

A´Punto ha dit…
Pero Joe¡ No sabia yo de esta faceta micológica tuya, no dejas de sorprenderme¡ Pedazo de recolecta My God¡ La de recetas buenas uqe pueden salir de ahí. Y lo de los guisantes??? Bueno ya me lo he apuntado, si voy en noviembre los iré a probar seguro ( madre mia que friki que soy ). No se si lo leiste ayer en mi blog, pero ya soy adicta al Relax your Monday¡ jajaja besotes de Domingo
Miren ha dit…
Vaya esa es una buena excursión. Un saludo
Olga ha dit…
Uauuuu! Joel! m'ha encantat aquesta entrada i m'han fet enveja sana. Mai he anat a "caçar bolets" però en tinc moltes ganes (i més després de llegir les teves paraules).
Bon profit!
Blanca B ha dit…
Mi problema no es la excursión, Joel, es la de saber qué hongo es bueno, no distingo ni un champiñón. Soy un pato mareao para las setas, conmigo te envenenarías, jaja. Besitos envenenados.
Ametlla ha dit…
Quin reportatge de fotos de tardor. M'encanten els bolets.
Magda ha dit…
Uauuuuuuuu Joel quin bon grapat de bolets que vau trobar !!!!
Quin bon caçador de bolets que ets !!!!
Segur que estaven boníssims, a mi els rovellons m'encanten !!!!
L'excursió genial veritat??? El Berguedà és encantador !!!!
Petonets de tardor !!!!
Joel Artigas ha dit…
@Vero jejje! Ya sabia que te gustaría...si es que son geniales. Madre mía, que buenos estaban! Así que Relax your Monday, eh? jjja! Besitos de lunes. :)
Joel Artigas ha dit…
@Miren Sí me lo pase genial! Gracias por el comentario. Besitos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Olga No hi has anat mai? Doncs, molt recomanable, ja sigui per desconnectar i/o per descobrir aquestes exquisites meravelles que ens ofereix la natura. Nyam! Ja ens explicaràs el dia que t'hi animis! :) Salutacions.
Joel Artigas ha dit…
@Blanca jeje! Ese creo que es el problema de muchos de nosotr@s. Siempre es bueno tener un buen experto bien cerca, no? Ya verás cómo aprendes!! Te animas? Besitos muy grandes. :)
Joel Artigas ha dit…
@Ametlla Uau! A mi també m'encanten, de fet crec que estic enamorat d'aquesta estació, és fantàstica! Petonets boletaires.
Joel Artigas ha dit…
@equipo:Hannah/Noah/Hilke Sí, no? Celebro que te hayan gustado. Muak.
Joel Artigas ha dit…
@Magda Bueno...tampoc en vàrem trobar tants, eh? Com a mínim ho vam intentar... A més, després cuinats es van quedar en no res! Això sí, boníssims.

L'excursió genial. Quins paisatges més bonics que hi ha al berguedà, impressionant! :)

Petonets plens de rovellons.