Renoi, quina cargolada!

Com bé sabreu a Catalunya hi ha la tradició de fer cargolades (el primer país consumidor de cargols va ser França als voltants del 1814), és a dir reunir varies persones per a menjar cargols. De fet, hi ha persones que decideixen fer una petita excursió per cullir-los i després cuinar-los. Però on els podem trobar? De fet, és ben fàcil, ja que els podem trobar a qualsevol lloc que hi hagi herbes altes (sobretot fonoll) després que hagi plogut unes hores. Això sí, és important que només agafeu aquest els cargols Helix Aspersa

Espècie Helix Aspersa

Un cop collits, només ens cal saber com els hem de cuinar. No obstant, si ho decidiu, hi ha molts restaurants que us poden preparar aquest menjar. El cargol, com bé sabreu té ben poca carn, així doncs s'acostuma a acompanyar de salses, la més coneguda la picada catalana. Tanmateix, hi podem trobar tot tipus de receptes

Cliqueu a la imatge per veure les receptes

Amb els infants cal donar a conèixer les nostres tradicions, així doncs per tal d'orientar als infants a les cargolades podríem anar a fer una excursió per anar-ne a buscar, fer una petita degustació dels cargols, fer activitats relacionades amb els cargols, entre d'altres. Aquí en teniu algunes que he trobat per la xarxa: 


Clica damunt dels cargols i descobreix els seus colors

ELS CARGOLS. Adriana Castells Gallart

JClic dels cargols per treballar la diversitat a l'aula 

ELS CARGOLS. Mónica Gutiérrez Castelló

JClic dels cargols per a nens de P3, P4 i P5

EXPERIÈNCIES EDUCATIVES

 CONTE CARGOL, TREU BANYA


Una cançó feta conte

CANÇÓ. CARGOL, TREU BANYA



Bé, com podeu veure us he deixat una bona cargolada, eh? Abans d'acabar aquesta publicació he de dir que a mi els cargols no m'agraden gaire (no ho diueu a ningú), no obstant trobo que és un animal ben bonic i pels nens fascinant!

Comentaris

Magda ha dit…
I tant que és una bona cargolada jajajajjaja!!!!!!
L'any passat a P3 vam fer "el projecte del Cargol" i la veritat és que els hi va encantar ja que és un animaló que dona molt de joc i pots fer moltíssimes activitats.
Gràcies per aquesta cargolada tan "estupenda".
Un petó.
Joel Artigas ha dit…
jejeje! Celebro que t'hagi agradat Magda. Sí, m'ha semblat un bon projecte per fer. Ja ens explicaràs en més detall les teves activitats...

Un petó. Gràcies pel comentari.
Ana Martínez ha dit…
¡Cuántos recursos sobre los caracoles! Están todos genial. Un biquiño.
Blanca B ha dit…
Madre mía, qué caracolada!!! y con lo poco que me gustan a mí!!! Cuando los llevamos a clase en primavera se nos escapan siempre y no veas las cacerías que tenemos que montar, jaja.
Un beso y gracias con unas poquitas babas de caracol.
Joel Artigas ha dit…
Gracias Ana! Me alegro que te haya gustado la entrada. Besitos. :)
Joel Artigas ha dit…
Jejej! Sí, te tengo que decir que a mi tampoco me gustan demasiado..., sin embargo es un buen tema a tratar con los niños! Muchísimas gracias por tus aportaciones.

Besitos!!!

PD: qué beso más baboso no? ;)
Miren ha dit…
Creo que una de las cosas que más asco me da es que me suba un caracol por la pierna (que me ha pasado), una entrada muy completa, pero para mi... ¡¡¡que asco!!!jejejejej Un saludo
ana miravet ha dit…
Que bona pinta i quin gust menjar aquesta cargolada!!!
Joel Artigas ha dit…
Jejej! No sabia eso de ti Miren, lo tendré en cuenta. Ya veo que no te gustan... La verdad es que a mi tampoco me apasionan.

Gracias por el comentario. Un saludo!
Joel Artigas ha dit…
Me n'alegro Ana, que t'hagi agradat. Espero que hagis disfrutat amb aquesta entrada.

Una abraçada.
EL BLOG DE LOLA ha dit…
¡ Qué proyecto más bonito! En mi cole, cuando llega esta época , siempre hay algún niño que nos trae caracoles para que los cuidemos en la clase.. Con tu permiso, creo que me servirán muchas de tus ideas para conocerlos más.
Joel Artigas ha dit…
Gracias por tu comentario! Coge lo que quieras. Espero que te sirva mucho! Ya nos explicarás que recursos has utilizado.

Un abrazo.
Carmela ha dit…
Me encantan los recursos y los caracoles pero si me los dan cocinados. Os dediqué una canción que me gusta mucho en mi blog para todos los profes de los blogs amigos espero que os guste.
Joel Artigas ha dit…
Jejeje! Gracias por el comentario. Ya he oído la canción Carmela! Muchas gracias.

Besitos!