Auca Digital: contes per somiar, jugar i aprendre

Avui, la última entrada abans de vacances, us presento Auca Digital, una editorial especialitzada en eBooks interactius i aplicacions educatives per a nens. Tal i com se'ns explica, nuestro objetivo es ofrecer libros, con historias de calidad, en los que están presentes valores universales que fomenten la adquisición de habilidades personales y sociales, para favorecer su desarrollo integral, y que a su vez, entretengan y despierten el interés y el placer por la lectura. Una bona iniciativa per practicar i aprendre progressivament la lectura de nens de 5 a 7 anys. 


Actualment, Auca Digital ens presenta la col·lecció Jugando a leer, un recull de propostes interactives que ens acompanyen amb unes il·lustracions magnífiques. Els llibres ens ofereixen: una gran quantitat d'idiomes a escollir (fins a 11 idiomes diferents); diferents nivells d'aprenentatge (el text es simplificarà perquè el puguin comprendre millor); la possibilitat de canviar el tipus de lletra dels texts (lligada, normal i de pal).  


Auca Digital ens defineix de la següent manera els diferents nivells d'aprenentatge que es proposen:  

Nivel 1 - El niño está empezando a leer: Los niños encontrarán frases narrativas cortas con un vocabulario sencillo. La actividad a realizar es un ejercicio de secuenciación del cuento (inicio, nudo y desenlace) ordenando tres escenas del cuento.

Nivel 2 - El niño lee con mayor precisión: Se amplía el texto incluyendo nuevos detalles y otras formas expresivas La actividad es un ejercicio donde tienen que relacionar frases secuenciadas del cuento con las escenas a las que hace referencia.

Nivel 3 - El niño ya sabe leer: El cuento está desarrollado con todos los recursos del lenguaje. La actividad es un cuestionario sobre el cuento donde deben seleccionar la respuesta correcta.


Els contes s'organitzen d'una manera molt senzilla. Un cop ens hàgim descarregat l'app i l'hàgim executat, a la part superior tindrem cinc caselles (de esquerra a dreta): canvi de lletra; canvi de nivell; activació de la música; accés a les seqüències que ens presenta el conte; retorn a la nostra llibreria (hi apareixeran tots els contes que ens haguem descarregat). 

Els contes són interactius, així doncs els nens tocant la pantalla podran gaudir de les peripècies dels personatges. Tot i que les publicacions no contenen l'àudio del text, Auca Digital no descarta fer noves col·leccions orientades a nens amb necessitats educatives especials. No us ho penseu més i descarregeu-vos els contes de la col·lecció Jugando a leer.


Clica a l'enllaç o a l'imatge per veure el vídeo

Comentaris

Mireia Torrent ha dit…
M'apunto el de l'aniversari de la Mireia. .. Jijij
Molt bona troballa. Gràcies.
Magda ha dit…
Com sempre molt bona troballa trempat.
Que vagin molt i molt bé les vacances i desconecta una miqueta jejjejejejej
Petonets ben calurosos !!!!
MUAC'S
Joel Artigas ha dit…
@Mireia jijij! Segur que t'agradarà moltíssim. ;) Un petonet ben gran.
Joel Artigas ha dit…
@Magda Com sempre, gràcies per deixar els teus comentaris. M'encanta llegir-vos! Muak.