"Presentación de ítems liberados de PISA, TIMSS y PIRLS: Marco teórico, elaboración y aprovechamiento didáctico"

Avui us presento una entrada ben especial que n'estic segur que us serà ben útil. Es tracta de la "Presentación de ítems liberados de PISA, TIMSS y PIRLS: Marco teórico, elaboración y aprovechamiento didáctico", organitzat per: el Instituto Nacional de Evaluación Educativa (INEE); la Consejería de Educación, Cultura y Deporte (Gobern de Cantabria); la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas (FESPM); y la Universidad de Cantabria (UC) / Instituto Geogebra de Cantabria (IGC). 


La presentació es durà a terme durant els dies 12 i 13 de setembre i es podrà seguir assistint al CIESE-Comillas (Centro Internacional de Estudios Superiores del Español) - Fundación Comillas i/o a través d'Internet. En aquesta es donarà a conèixer una publicació digital i un motor de cerca de les preguntes que s'utilitzen a les proves internacionals com PISA, en què els docents i famílies podran buscar ítems per utilitzar-ho a les seves classes o amb els seus fills. Tal i com se'ns explica, se trata de un material que ha sido elaborado por expertos de 65 países del mundo para la OCDE y que se ha comprobado que son muy útiles en la medición de las competencias de los estudiantes de primaria y secundaria. Es un recurso didáctico que puede servir también para que los docentes tengan casos prácticos de evaluación por competencias.

Preguntes sobre les proves internacionals
Font: http://www.mecd.gob.es/inee/Recursos.html

Durant els dies 12 i 13 de setembre també es desenvoluparà un taller amb els docents que hagin decidit participar a l'esdeveniment sobre l'elaboració d'ítems i preguntes similars als que apareixen a les proves internacionals d'avaluació educativa. Si n'esteu interessats podeu consultar aquest enllaç on hi trobareu informació sobre l'activitat plantejada i la manera de registrar-vos. Com bé he explicat anteriorment, la presentació també es podrà seguir des d'Internet, en directe o a partir de la gravació en vídeo que es presentarà al canal de YouTube de l'entitat organitzadora. També podeu consultar les preguntes sobre les proves internacionals en format pdf a la pàgina web d'INEE.

RECORDEU

DATA - 12 i 13 de setembre de 2013.
CERTIFICACIÓ - Aquest seminari serà homologat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport

Comentaris