Ninus: una plataforma de continguts per a l'educació infantil

Avui us pesento Ninus, una plataforma de continguts creada per RGB Audiovisual que té l'objectiu de proposar una nova metodologia d'aprenentatge adaptada a l'educació infantil reforçant, d'aquesta manera, els diferents aspectes que conformen els currículum. La psicomotricitat és l'eix conductor de tots els projectes que ens proporciona Ninus, així doncs els nens es desplacen per la projecció i coordinen els moviments que es proposen a les activitats didàctiques, es plantegen treballs en grup per reforçar la col·laboració i cooperació dels infants, entre d'altres.


Ninus, a banda de tenir en compte els aspectes que conformen el currículum de l'educació infantil, a pres com a referència les intel·ligències múltiples de Howard Gardner, així dons, i tal i com ens expliquen els seus creadors, es treballen els següents aspectes: 
  • Lingüística-verbal: fa referència a la capacitat de comprendre l’ordre i el significat de les paraules en la lectura, l’escriptura i, també, en parlar i escoltar.
  • Lògica matemàtica: fa referència a la capacitat per identificar models, calcular, formular i verificar hipòtesis, us del mètode científic i els raonaments inductius i deductius.
  • Espacial: fa referència a la capacitat de presentar idees visualment, crear imatges mentals, percebre detalls visuals, dibuixar o esbossar.
  • Musical: treballa les capacitats per escoltar, cantar i tocar instruments.
  • Corporal: fa referència a la capacitat per realitzar activitats que requereixen força, rapidesa, flexibilitat, coordinació vista-tacte i equilibri.
  • Intrapersonal: fa referència a la capacitat de plantejar-se objectius, avaluar habilitats i desavantatges personals i el control del pensament propi.
  • Interpersonal: a referència al treball en equip i a ajudar els altres.

Ninus inclou 6 projectes (60 activitats en total) organitzats en els següents cursos: P3 (l'hort i el circ); P4 (els oficis i els mitjans de transport); i P5 (la granja i l'univers). Cada un d'ells té diferents nivells de dificultat i està totalment adaptat a aquells nens/es amb capacitats diferents, en aquest aspecte el professor/a podrà modificar la dificultat de l'activitat sempre que vulgui. Totes les activitats estan organitzades en 4 fases: descripció del problema, com ho farem?, fem'ho! i repàs. Aquest recurs té la finalitat de ser utilitzat unes 2 hores per setmana i, en cap cas subsituirà la tasca dels docents. 


Sense cap mena de dubte, una iniciativa a tenir en compte. Si n'esteu interessats podeu contactar amb els seus creadors perquè us informin d'aques producte i/o us envïin la documentació necessaria per conèixer més a fons aquest recurs. A continuació, teniu un vídeo de presentació de Ninus, espero que us agradi: 

Comentaris

Caminem plegats ha dit…
Apuntat!!
em sembla que ens anirà molt i molt bé, ara que volíem renovar les possibilitats " online"
merci de nou!
Magda ha dit…
Uauuuuuuuuuuu Joel, té molt bona pinta aquest projecte !!!!
M'ho apunto tot per mirar-ho tranquilament!!!!
Es que fas unes troballes fantàstiques !!!!!
Ets un crack !!!!!
Petonets trempat !!!!
Joel Artigas ha dit…
@Caminemplegats Uo! Doncs és una inicativa fantàstica. Gràcies a tu per deixar el teu comentari. Una abraçada!
Joel Artigas ha dit…
@Magda Gràcies com sempre per deixar el teu gra de sorra. Em fa molta il·lusió llegir-te. Una abraçada!
Unknown ha dit…
Podeu veure moltes novetats del projecte Ninus a www.ninus.cat
Gràcies!