Didongo: un kit d'activitats creatives per a nens i nenes de 3 a 7 anys

Avui us presento Didongo, una iniciativa fantàstica per desenvolupar la creativitat dels nostres infants. Però anem a pams, què és? Didongo és un kit d'activitats lúdiques i creatives per a nens i nenes de 3 a 7 anys. Aquest, conté, com a mínim, dues activitats de manualitats, els materials necessaris per dur-les a terme i les instruccions bàsiques per aprendre a utilitzar-les. Tal i com se'ns explica, també hi trobarem un fullet sobre la temàtica del mes amb altres propostes per seguir jugant i amb les instruccions per realizar una altra activitat creativa amb materials que totes les famílies tenim a casa. Interessant, oi?


Sense cap mena de dubte, l'educació actual hauria de prendre consciència de la necessitat de proposar activitats didàctiques creatives, a fi d'estimular la imaginació, la motivació, la originalitat, la capacitat de pensar, percebre, generar hipòtesis, entre moltes altres habilitats. Així doncs, l'equip de creació de Didongo vetlla per despertar l'interès dels més petits/es a descobrir materials, experimentar, construir, en definitiva, un aprenentatge basat en el joc, en el deixar fer, deixar aprendre d'una manera autònoma i significativa. Però, com és un kit? 


Ahir vaig tenir l'honor de conèixer dues de les creadores d'aquest projecte i..., Tat xán! He tingut l'honor de rebre un kit meravellós per provar i experimentar els seus resultats. Abans però d'explicar-vos i ensenyar-vos la meva experiència caldria saber com funciona aquest projecte: Didongo funciona amb subscripcions mensuals (consulteu les tarifes en aquest enllaç), així doncs, cada una d'elles tindrà uns requisits específics del que en dependrà el seu preu i la seva duració. Un cop formulada la subscripció rebreu a casa un kit amb la proposta de 2 activitats lúdiques i creatives, les instruccions i tot el material necessari, un fullet sobre el tema del mes i les instruccions per a una activitat més de reciclatge. Cada mes es treballa una temàtica diferent. Eps, però, això és sorpresa!

Font: fotografia realitzada per Educació i les TIC

Aquest mes de juliol es treballa la temàtica Arribant als núvols. D'aquesta manera, i per començar a treballar la primera activitat, hi podem trobar material per elaborar un carro al cel, activitats que d'altra banda ens ajudaran a descobrir i a pensar. Totes les activitats estan pensades perquè es realitzin sempre amb la presència d'una persona adulta. Mireu, aquí teniu més fotografies del kit d'aquest mes: 

Font: fotografia realitzada per Educació i les TIC
 
Font: fotografia realitzada per Educació i les TIC

La segona activitat, els ocells voladors, se'ns proporciona material per elaborar els nostres ocells creatius. Així doncs, aprendrem a moure'ns i a imaginar. Tal i com se'ns explica al fullet informatiu, Arribant als núvols vol apropar als nens i nenes al cel mitjançant unes experiències de materials i jocs realment interessants.

Font: fotografia realitzada per Educació i les TIC

Font: fotografia realitzada per Educació i les TIC

A més d'això, i per tal de complementar l'edició d'aquest mes, Didongo a Per seguir jugant, ens ofereix un petit conte anomenat Una nit d'estiu: un conte molt bonic que ens explicarà la màgia i el perquè de l'existència dels estels fugaços. Els estels, és un altre complement que ens permetrà conèixer i aprendre més coses sobre els estels i les constel·lacions. Finalment, Didongo ens proposa una activitat per aprendre a construir un objecte que ens permet mirar el sol de forma segura. Us imagineu com? Sense cap mena de dubte, una iniciativa a tenir en compte. Què, us hi animeu?

Comentaris

Didongo ha dit…
Es un verdadero placer estar entre los recursos que propone Educació i les TIC. ¡Muchas gracias!
Magda ha dit…
Uauuuuuuuuu Joel doncs pinta molt i molt bé !!!!
A veure si tinc una estoneta i em miro la pagina amb calma perquè el que ens has explicat m'ha encantat !!!!
Gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres !!!!
Petonets ben calurosos !!!!
MUAC'S
Joel Artigas ha dit…
@Didongo Para mi también ha sido un placer conocer vuestro trabajo y difundir vuestro proyecto. Espero que tengáis mucha suerte. Tenéis un espacio genial, lleno de ideas y propuestas fantásticas! Saludos.
Joel Artigas ha dit…
@Magda Segur que t'agradarà. Aquest tipus d'iniciatives són magnígiques. Sense cap mena de dubte, cal donar-les a conèixer! Una abraçada molt creativa.