3 aplicacions educatives per a l'educació infantil

Us agraden les aplicacions per a tablets? Doncs, no us podeu pas perdre l'entrada d'avui! De la mà de Sanoen, una editorial digital especialitzada en aplicacions i eBooks infantils, interactius i educatius, us presento 3 aplicacions ben interessants que ens poden ser molt útils: Sara la petita fada; A la granja! i De gran seré ...


Cada una de les apps tenen objectius pedagògics concrets que cal saber abans de començar a fer servir i manejar l'aplicació. "La iaia es perd!" és el primer títol de la col·lecció de contes Sara la petita fada, històries perquè els nens prenguin consciència sobre temes específics. En aquest cas, Sara, la personatge principal, viurà i aprendrà més coses sobre la malaltia de l'Alzheimer. La iaia es perd! està disponible en varis idiomes: anglès, castellà, francès, alemany i català, així doncs una iniciativa fantàstica per aprendre i consolidar l'aprenentatge de les llengües estrangeres. Estigueu atents, ja que al final de la història haureu de contestar un llistat de preguntes relacionades amb l'objectiu del conte! Ah, i a més, podreu gaudir d'un "memory" ben divertit i d'un muntatge fotogràfic genial. Ho voleu descobrir?


En segon lloc, us presento A la granja!, una aplicació pensada per a nens de 0 a 5 anys. A la pàgina principal podreu escollir el tipus de contingut que voldreu treballar segons l'edat dels vostres fills/es: 
  •  0-3 anys: Reproducció automàtica (apareixeran il·lustracions dels animals, el so i la grafia de cada una d'elles. Finalment, podrem identificar el so que fa cada un dels animals).
  • 1-4 anys: Lectura de paraules (apareixeran il·lustracions dels animals i la seva escriptura corresponent. Per escoltar el so haurem de "tocar" la pantalla).
  • 3-4 anys: Lletrejat fàcil (apareixeran il·lustracions dels animals i el seu so. En aquest, haurem d'ordenar correctament les lletres que conformaran la paraula de l'animal).
  • + de 4 anys: Lletrejar (similar a l'anterior, en aquest apareixeran lletres que no corresponen a les paraules dels animals).
  • + de 4 anys: Lectura de frases (en aquest, descobrirem frases per a cada un dels animals).
Si en voleu saber més coses no us perdeu la Guia per a pares. Tal i com se'ns explica, l'aplicació ha estat dissenyada perquè permeti diverses maneres maneres d'ús adaptats a cada edat. El nostre assessor pedagògic, Escola Hamelin International Laie, ha col·laborat en la redacció d'aquests consells, per tal d'orientar-los sobre l'edat recomanada per a cada un dels modes així com per proporcionar informació addicional sobre estimulació infantil. 


En últim lloc, us presento De gran seré... by Imaginarium, una iniciativa fantàstica creada conjuntament amb Imaginarium que ens permetrà aprendre vocabulari relacionat amb les professions i familiaritzar als més petits sobre l'ús dels diferents tipus de lletres: majúscula, minúsucula i lligada. De la mateixa manera que l'app anterior, aquesta està pensada per a nens de 0 a 5 anys, així doncs els seus continguts se'ns classifiquen en: 
  • 0-3 anys: Bits. Reproducció automàtica (apareixeran il·lustracions de professions, el so i la grafia de cada una d'elles).
  • 1-4 anys: Lectura de paraules (apareixeran il·lustracions de professions i la seva escriptura corresponent. Per escoltar el so haurem de "tocar" la pantalla).
  • 3-4 anys: Lletrejat fàcil (apareixeran il·lustracions de les professions i el seu so. En aquest, haurem d'ordenar correctament les lletres que conformaran la paraula de la professió).
  • + de 4 anys: Lletrejat (similar a l'anterior, en aquest apareixeran lletres que no corresponen a les paraules de la professió).
  • + de 4 anys: Lectura de frases (en aquest, descobrirem frases de cada una de les professions).
L'aplicació està disponible en 6 idiomes: anglès, castellà, francès, alemany, català i xinès. Així doncs, una eina fantàstica per incloure al nostre sistema educatiu als infants nouvinguts, a més de consolidar i aprendre conceptes nous sobre la lectoescriptura i l'aprenentatge d'idiomes. No us en perdeu detall! 

Comentaris

Fer de Mestres ha dit…
Snif, no vaig arribar a temps per treballar amb aquestes aplicacions, com m'hagués agradat fer-ho!
Quan vaig haver deixar l'escola encara esperàvem les PDI i ens espavilàvem amb ordinadors del juràssic; encara ara no han arribat!
Besets
Carme
Mireia Torrent ha dit…
Molt bona entrada Joel. Nosaltres, Carme, tenim Pdi però sense Internet. ...o sigui que..... una llàstima no poder aplicar tots els coneixements que els bloggers tenim guardats....espero que algun dia arribi a les classes.
Un petonet als dos.
Joel Artigas ha dit…
@Carme Mai diguis mai. Mai se sap què farem... la vida dóna moltes voltes, oi? Gràcies per les teves aportacions. Un beset ben gran! :)
Joel Artigas ha dit…
@Mireia Gràcies! Segur que un dia arribarà, Mireia. I sino ens hi haurem d'esforçar per fer-ho possible. Un petonet ben gran! ;)