Què és la Revetlla de Sant Joan?

Avui és un dels dies més esperats de l'any: és la Revetlla de Sant Joan! Per aquells que no la coneixeu, la nit del 23 de juny és una celebració realitzada arreu dels Països Catalans que celebra l'inici del solstici d'estiu. També se la coneix com la Nit del foc, la Nit de les Bruixes i/o la Nit del Ros.


COSTUMS

Però, la nit d'avui no és una nit de celebració qualsevol, ja que és habitual retrobar-se amb els amics, familiars,..., sopar a la vora d'una foguera i menjar la tradicional coca de Sant Joan: la més habitual és la coca de pessic i fruita confitada, tot i que també en podem trobar de llardons, de pinyons i molts altres variants.

Font: http://www.rosermila.com/recetas-thermomix.php


Com bé sabreu, a la nit de Sant Joan hi ha la tradició d'encendre fogueres arreu dels carrers i/o places, a més dels tradicionals focs d'artifici. Hi ha qui creu que les fogueres tenen la virtut de netejar el cel de les nuvolades malignes capaces de dur calamarsa, de manera que cal encendre-les un cop l'any perquè no pedregui i faci mal temps.

Font: http://planetaigua.blogspot.com.es/2011/06/el-foc-de-sant-joan.html

Sense cap mena de dubte, cal conèixer aquesta celebració. De nits màgiques n'hi ha ben poques... Que tingueu una Bona Revetlla de Sant Joan!

Comentaris

Blanca B ha dit…
si es que ponéis los dientes largos con esas cocas... ya he pedido la receta, pero si la sabes... me la envías, ok?? feliz Sant Joan, nosotros de fiesta!!! jajaj. un beset.
Magda ha dit…
I tant Joel, una nit ben mágica.
A mi m'encanta !!!!!!!
Encara que aquest any ha sigut ben fresqueta ehhhhhhhhhhhhh almenys per terres gironines !!!
Espero que hagis disfrutat de la revetlla.
Petonets màgics !!!!!
Joel Artigas ha dit…
@Blanca jejje. ¡Estaba buenísima! Si no la has probado nunca, hay que hacerlo, no te lo pierdas... A día de hoy ya estoy planificando una quedada virtual, eh? Un besito muy alegre.
Joel Artigas ha dit…
@Magda Sí, aquest any ha sigut ben fresqueta. Però, què bé, no? Ja va bé, ja. Que els mesos de juliol i agost sempre es fan molt feixucs... Espero que tu tamnbé hagis gaudit d'una bona revetlla.

Petonets! :)