VideoNot.es: una manera senzilla i útil de treballar els vídeos

Remenant continguts per la xarxa, avui he descobert VideoNot.es, una eina que ens permetrà crear a temps real anotacions i notes als nostres vídeos. Aquest recurs està integrat a a Google Drive, així doncs per a fer-lo servir serà necessari tenir un compte obert a Google (avui dia, són moltes les persones que tenen un compte de correu a Gmail). Així doncs, no deixa de ser un recurs fantàstic per estructurar la informació i continguts que ens proporcionen els vídeos. Creieu que ho podem utilitzar amb els nostres alumnes? 


Començar a utilitzar VideoNot.es és ben fàcil i intuïtiu. En primer lloc, i com bé s'ha comentat anteriorment, cal que tinguem un compte a Google. Fet això, caldrà clicar damunt del botó blau Create your notes (Crear les teves notes). A continuació, se'ns obrirà una nova finestra on hi podrem editar tots els paràmetres que se'ns proporcionen: a la part esquerra hi tindrem el vídeo (caldrà carregar-lo al lloc web mitjançant la seva url i apretant damunt l'opció Load video); a la part dreta hi tindrem la secció on podrem introduir les nostres anotacions (les anotacions es crearan a mesura que el vídeo es reprodueixi). Finalment, quan hàgim acabat guardarem els canvis a l'opció Save notes (això ens guardarà la nostra tasca al Google Drive). Perquè en tingueu una idea més clara, val la pena que en feu una visita a aquest vídeo tutorial:

  

Princippia, Innovación Educativa ens planteja unes possibilitats molt interessants de cara a utilitzar aquest recurs a l'aula. Què us semblen?
  • El profesor plantea una serie de preguntas, bien de manera oral o escrita, o bien canalizada a través de una caza del tesoro y le pide a sus alumnos que indiquen y marquen en qué partes del vídeo se da respuesta a dichas preguntas.
  • Cuando el alumno o el docente utilice un vídeo como fuente de información para realizar un proyecto de investigación, la herramienta le permitirá tener un documento con todas sus anotaciones referenciadas al material audiovisual.
  • En la mayoría de los trabajos por proyectos, al final de los mismos, los alumnos realizan una presentación que puede ser grabada en vídeo y evaluada por el docente gracias a esta herramienta.También, podemos proporcionar al alumno una rúbrica de valoración para la exposición oral y pedirle que autoevalúe su grabación en vídeo insertando sus propios comentarios.
  • En el caso de una asignatura de idiomas, para que los alumnos identifiquen y anoten determinadas estructuras gramaticales dentro del vídeo...

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
Lo probaremos, Joel. Un beso y una vez más gracias por la recomendación, je,je
Blanca B ha dit…
gracias, Joel, le echaremos un ojo.
Joel Artigas ha dit…
@Ana Qué bien. Ya nos dirás qué te ha parecido. ¡Besos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Gracias a ti por dejar tu comentario. Muchos besos. ¡Muak!