DIC-DIC: una app per aprendre llengües

Ahir es van posar en contacte amb mi els creadors d'Estudi Kalimba, un estudi de creació de continguts educatius per a suports digitals. Ara fa ben poc han creat l'app DIC-DIC, un joc educatiu infantil que ens permetrà practicar l'escriptura mitjançant el so-grafia. El seu funcionament és molt senzill i intuïtiu. Si en teniu l'ocasió, val la pena que us descarregueu l'aplicació i gaudiu de les activitats entretingudes i didàctiques que se'ns proposen.

Cliqueu a la imatge per descarregar-vos l'app

Tal i com se'ns explica, l'aplicació permet escollir en qualsevol moment el nivell de dificultat en què es vol jugar, quina llengua es vol practicar i l'ús o no de pistes. La possibilitat de combinar aquestes opcions fa del DIC-DIC un joc atractiu per a nens i nenes dels 3 als 12 anys i adequat tant per la pràctica de la llengua materna com per adquirir vocabulari i coneixement d'ortografia d'una llengua estrangera. D'entre les llengues que se'ns proporcionen hi tenim el català, el castellà, l'anglès i el francès. Una bona iniciativa que podem aprofitar per ampliar el nostre vocabulari i reforçar i ampliar l'aprenentatge de llengües. Què us sembla si ho projectem a les nostra PDI? 


Com he explicat anteriorment, l'aplicació ens permetrà escollir entre tres nivells de dificultat, l'idioma que ens interessi treballar i la possibilitat d'utilitzar pistes o no (en el cas que activem l'opció d'utilitzar pistes sentirem i veurem les lletres de la paraula que haurem d'escriure; en cas contrari només sentirem el so de la paraula). Sempre que vulguem podrem escoltar de nou la paraula (caldrà clicar sobre l'altaveu). Ah! Si us equivoqueu o feu bé les coses us apareixerà un robot ben simpàtic: Molt bé! A veure quantes paraules sou capaços d'aprendre? N'hi un bon munt!

Comentaris

Blanca B ha dit…
pues voy a ver si la bajo en el ipad, gracias, majo. besotes.
Ana Martínez ha dit…
Tiene muy buena pinta, Joel. Gracias por la recomendación. Un beso.
Magda ha dit…
Quina bona pinta que té aquesta aplicació Joel !!!!!!
A veure si me la puc descarregar i la provem amb els nanos !!!!
Hi ha APP realment fantàstiques i a poc a poc les hem d'anar descobrint veritat????
Petonets de dimarts crack !!!!!!
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Es genial, no te lo pierdas. ¡Te va a encantar! Besos.
Joel Artigas ha dit…
@Ana De nada. Por esto estamos, no? Me alegra ver que te ha gustado. Un abrazo.
Joel Artigas ha dit…
@Magda Sí, hi ha app realment fantàstiques que cal tenir en compte de cara a fer-les servir a l'aula. D'aquí poc, Educació i les TIC tindrà una nova secció d'app, segur que t'encantarà! :) Un petonet.