Creem un motor de cerca personalitzat

Remenant per la xarxa m'he topat amb una eina que estic segur que us serà ben útil. Es tracta de la creació d'un motor de cerca personalitzat mitjançant la plataforma Google. Un recurs que ens pot servir per acotar les cerques que fan els nostres alumnes en el moment de realitzar qualsevol tipus d'activitat.


Com fer-ho? Ben senzill. Primer de tot, caldrà ingressar en aquest espai web amb el nostre compte de Google (usuari i contrasenya), fet això haurem d'omplir els següents camps:
  • Posar la direcció dels llocs web on voldrem fer les cerques (haurem de seguir l'exemple que se'ns proporciona: www.example.com).
  • Definir l'idioma de la cerca.
  • Crear un nom pel nostre motor de cerca.

Quan hàgim completat tots els paràmetres anteriors, només caldrà clicar damunt del botó blau Crear. Tot seguit ens apareixerà una nova finestra que ens avisarà de l'èxit del nostre nou motor de cerca. Finalment, i si ho destigem, podrem obtenir el codi embed (aquest el podrem "enganxar" als nostres llocs web per tal de visualitzar el motor de cerca) i/o la direcció url (l'enllaç que ens redigirà al motor de cerca). Perquè us en feu una idea, a continuació en teniu un exemple (aquest ens buscarà continguts relacionats amb l'educació dels espais web: Educació i les TIC; Xtec; i Edu365.cat):

Cerca Educació

Comentaris

Blanca B ha dit…
Todos los días te encuentras con algo sorprendente, eres un gran buscador de tesoros, jajaj. Pues ahora te doy este premio que te he dejado en mi blog Cocinamos en la escuela, vale?? un beset.

http://cocinamosenlaescuela.blogspot.com.es/
Ana Martínez ha dit…
Muy interesante, Joel. Un beso.
Joel Artigas ha dit…
@Blanca ¿Te ha gustado? Porque a mi me ha encantado encontrar este sitio web. ¡Uau! Ahora mismo voy a buscar el premio. ¡Muak! :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana Gracias como siempre por estar y comentar cada uno de mis publicaciones. Me encanta siempre verte por aquí Ana. Un beso enorme. :)