Jo de gran vull ser periodista: fem els nostres diaris?

Avui per a molts de nosaltres és l'últim dia de vacances, així doncs cal començar a agafar energies per aquest últim tram de curs. Així doncs, avui us presento dos recursos TIC que he trobat interessants de donar a conèixer. En primer lloc, us dono la benvinguda a Printing Press, un espai per crear i dissenyar els nostres diaris o follets informatius.


La plataforma web és molt fàcil i intuïtiva de fer servir. Tenim dues opcions per començar a crear el nostre projecte: Start, podrem escollir d'entre les plantilles que més ens interessin i començar a editar i personalitzar els nostres texts i imatges; Open, podrem accedir als nostres documents guardats amb Printing Press, una bona iniciativa per recuperar les nostres creacions.

En segon lloc us presento The Newspaper Clipping Generator, un espai que ens permetrà crear online els nostres diaris. En aquest podrem editar el títol, la data, el titular i la història que voldrem explicar. Fet això, ens apareixerà el nostre escrit en format diari digital (si cliqueu damunt de Download your image us podreu descarregar la imatge del vostre diari). És una eina molt senzilla, però que en PDI pot resultar més atractiva.
 

Sense cap mena de dubte són recursos fantàstics per treballar els diaris o bé per veure representats digitalment els nostres escrits. Estic segur que als futurs i petits periodistes els encantarà conèixer i remenar aquestes eines. En coneixeu d'altres?

Comentaris

Hola Joel,
Quina idea més original.
M'agrada molt!!!!! :)

Bon inici de setmana.
Txell
Ana Martínez ha dit…
Dos buenos enlaces, Joel, uno ya la conocía el otro no. Así que lo probaré con los míos. Un beso.
Fer de Mestres ha dit…
Joel, després d'uns dies de desconnexió ja torno a voltar per aquí.
Espero que demà tinguis un bon retorn a la feina.
No coneixia cap d'aquests programes i t'anava a dir que ja no hi sóc a temps; però millor callar perquè d'aquesta aigua no en veuré...
Petonets dolços de mona
Magda ha dit…
Quins enllaços mes xulos Joel i la mar d'originals !!!!!
Jo com bé diu la Carme també portava uns dies desconectada ja que hem marxat de vacances a Jaen i allà no teniem internet !!!!
Però ja tenia una mica de mono ehhhhhhhhhhh, us trobava a faltar !!!!!
Petonets plens de xocolata i bon retorn !!!!
MUAKKKKKK
Blanca B ha dit…
una propuesta superinteresante en primaria, verdad? se lo pasaré a los compas. besitos.
Joel Artigas ha dit…
@Txell Gràcies. Celebro molt que t'hagi agradat. A mi també m'han agradat molt les aplicacions. :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana ¿Sí? ¿Te han gustado? Ya nos explicarás que te ha parecido el que te faltaba por conocer. Besos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Carme Sí, va ser un retorn de feina dur, però amb molta energia i ganes de treballar. Va, segur que en pots treure utilitat, no? Petonets i abraçades
Joel Artigas ha dit…
@Magda Uauu! Quines super vacances no? Això sí que és desconnexió! Jo sí que us trobo a faltar, llàstima del temps..., ara mateix no en tinc gaire la veritat! :) Petonets enormes
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Gracias de nuevo. Espero que les sirvan. Seguro que les encantarán. Muak! :)