Festa de Sant Medir: una tradició molt dolça!

Per a aquells que no ho sapigueu avui se celebra la Festa de Sant Medir. Sí, fa ben poques hores els carrers de la Vila de Gràcia gaudeixen un altre any de l'alegria de la música, els cavalls i les carrosses que reparteixen caramels a tots els nens i nenes. Si no coneixeu la tradició, a continuació podeu llegir la Llegenda de Sant Medir:

 LLEGENDA SANT MEDIR

El bon pagès Medir visqué vora l’any 303, durant el domini romà de Dioclecià, qui va dirigir una persecució brutal sobre els cristians. Un d’ells, el Bisbe Sever, va decidir fugir cap a Barcelona en sentir-se en perill i, perseguit constantment pels romans, va emprendre un romiatge cap a Sant Cugat, on es trobà al pagès Medir plantant faves.

El Bisbe li explicà el motiu de la seva fugida i, decidit a morir per la fe de Jesucrist, li demanà que si algú preguntés per ell, respongués amb la veritat. Que digués que, mentre ell sembrava les faves, el Bisbe havia passat per aquell indret i de ben segur el trobarien pocs metres més avall. Un cop hagués marxat el Bisbe, les faves començaren a créixer i florir de manera miraculosa.

Poc després, els perseguidors romans passaren per l’indret buscant al Bisbe i li preguntaren al pagès, però no cregueren la seva història i, sentint-se enganyats, tornaren en busca de Medir un cop hagueren capturat al Bisbe, i els empresonaren i martiritzaren fins la mort.

 

Però, qui hi participa? Doncs, diables, gegants, trabucaires, castellers, esbarts dansaires, bastoners, federacions de Colles de Sant Medir, cavalls, carruatges de pagès i camions tot regalant dolçor... Déu ni dó, oi? No us ho podeu pas perdre! Ah, si en teniu l'oportunitat no us perdeu pas el cercavila que es fa cada any a les 20h del vespre pels carrers Sant Salvador, Nil i Fabra i Gran de Gràcia. En aquest hi participen totes les colles i orquestres que les acompanyen! Recolliu tots els caramels que pogueu... (ens han de durar tot l'any).


  El caramel té dolçor llença'l dolçament

Comentaris

Fer de Mestres ha dit…
Quines festes més entranyables que tenim, oi?
A mi m'agrada molt veure aquestes festes de carrer, on hi participen comparses i amb la mateixa alegria els grans que els petits.
Bon dolç cap de setmana!
PLASTIQUEM - Espe ha dit…
Gràcies per recordar-m'ho. M'encanta veure la mainada recollint els caramels i la gent des dels balcons amb els paraigües. Bon cap de setmana dolçet.
Blanca B ha dit…
Pues que te diviertas y lo pases genial!!!! besitos.
Joel Artigas ha dit…
@Carme Sí, aquesta especialment li tinc molt de "carinyo", m'encanta! Compartim gustos! :) Petonets festius!
Joel Artigas ha dit…
@Espe Sí, aquesta tradició és ben bonica. Sort en tenim que no s'hagi perdut! Petons molt dolços!
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Así, lo hice! Besos muy grandes Blanca :)