Coursera, cursos online gratuïts

Des de fa ben poc, un dels fenòmens que estan evolucionant dia rere dia, gràcies a l'aparició de les noves tecnologies, són els cursos online gratuïts, els MOOC (Massive Online Open Course). Segons la Wikipèdia els MOOC han de complir una serie de requisitis: 
  • Ser un curso: Debe contar con una estructura orientada al aprendizaje, que suele conllevar una serie de pruebas o de evaluaciones para acreditar el conocimiento adquirido.
  • Tener carácter masivo: El número de posibles matriculados es, en principio, ilimitado, o bien en una cantidad muy superior a la que podría contarse en un curso presencial. El alcance es global.
  • En línea: El curso es a distancia e Internet es el principal medio de comunicación. No requiere la asistencia a un aula.
  • Abierto: Los materiales son accesibles de forma gratuita en Internet. Ello no implica que puedan ser reutilizados en otros cursos (aunque en algunos casos sí que existe esa posibilidad).
Així doncs, avui us presento Coursea, un espai web associat a les millors universitats del món per tal de proporcionar un aprenentatge online i de qualitat. Tal i com se'ns explica, les classes que se'ns ofereixen s'adeqüen al nivell dels usuaris, a fi que cada persona pugui aprendre al seu propi ritme mitjançant activitats interactives i dinàmiques. 

 
Per accedir als cursos que se'ns proposen ens caldrà un registre (caldrà clicar damunt del botó Login i crear el nostre perfil). Si apreteu damunt de l'opció Courses accedireu a una nova finestra que us mostrarà tots els cursos online. Com bé ens faciliten molts llocs web, per tal d'accedir a allò que ens interessa, se'ns proporcionaran diferents opcions per filtrar la informació: idioma, categoria a aprendre o Signature Track (una opció que permetrà als estudiants obtenir un certificat verificat per haver completat el curs a Coursera).


La majoria dels cursos són anglès, una idea magnífica per reforçar la nostra llengua estrangera. També n'hi ha en castellà, però cal buscar-los! Sense cap mena de dubte, una inicativa fantàstica per estar al dia, estar ben formats. Aprendre és necessari i els MOOC ens ho faciliten, oi?

Comentaris

Blanca B ha dit…
a mi me encanta hacer cursos online, me da una disponibilidad de horarios diferente y desde hace años no hago otro tipo de cursillos. Hice una excepción y me rompí la muñeca, eso es karma, ajajajajaj. Gracias por la entrada, Joel. Un super peton.
Fer de Mestres ha dit…
En temps de crisi és genial trobar uns cursos gratuïts.
Jo era el contrari que la Blanca, m'agradava més fer els cursos presencials, però ara en les meves circumstàncies em van de meravella.
Gràcies per les teves troballes!
Carme
Anònim ha dit…
Per fi cursos sobre educació i gratuïts! Quina alegria! Jo ja m'he apuntat amb algun... De moment, començo amb castellà i si es poden seguir, ja en faré algun en anglès.
Gràcies per compartir-ho, jo també ho he fet al Twitter.
Ana Martínez ha dit…
Yo últimamente también hago casi todos online así puedo hacerlos en ratillos que tengo disponibles a lo largo del día. Gracias por el enlace. Un beso.
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Pues, no dejes de hacer cursos Blanca. A mi me parecen una opción fantástica para estar al día de todo! Saludos
Joel Artigas ha dit…
@Carme Ara que "ja m'he fet gran", jajja, jo sóc dels que prefereixo fer cursos online, ja que així puc administrar-me el temps tal i com desitjo, no osbtant cal no deixar de fer cursos presencials, conèixer gent, noves formes d'educar, lluny, o si més no, no tan lligades a les noves tecnologies. Petonets
Joel Artigas ha dit…
@diarimestradinfantil Sí, la veritat és que és un espai web fantàstic. De res! Me n'alegro que t'hagi agradat. :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana De nada Ana! Yo de momento soy de los tuyos, nunca se sabe que puede pasar en un futuro. Besitos!