Exploora i Proyectos para aprender: dos espais per aprendre a aprendre

De la mà de Blanca del bloc Actividades para Educación Infantil, fa ben pocs dies ens va presentar exploora, un espai genial d'on en podrem extreure un bon recull de recursos per treballar amb els nostres menuts. Exploora és un projecte creat amb la col·laboració de l'editorial Santillana, Alfaguara i Richmond.


Com funciona? Ben senzill. Es tracta d'un buscador de continguts educatius. Tan sols heu de clicar damunt de les opcions que se'ns ofereixen. Fet això, podreu accedir als continguts segons el nivell educatiu i/o les edats que els conformen. Tatxán! Així podreu gaudir d'un bon recull de recursos i materials educatius. Espero que us siguin molt útils! Si en voleu saber més a continuació teniu més informació del per què de tot plegat...


En segon lloc avui us presento Proyectos para aprender, una wiki col·laborativa d'on en podem extreure un munt d'idees i recursos per iniciar, ampliar o reforçar els nostres projectes educatius. Tal i com ens expliquen els seus autors, (...) El objetivo de esta wiki es reunir materiales sobre enseñanza y aprendizaje basada en proyectos en Educación Infantil, Primaria y Secundaria (...).


Pel que fa els continguts els tenim desglossats en tres seccions principals: cimentando (hi podem trobar les bases teòriques del procés d'E/A, així com documents, vídeos, enllaços; construyendo (hi podem trobar tot allò que cal tenir en compte a l'hora d'iniciar qualsevol projecte, així com els elements curriculars, el tipus d'aprenentatge, l'avaluació, entre d'altres); ampliando (aquí hi podem trobar tota mena d'exemples referents per a començar a dissenyar els nostres projectes). A continuació, teniu una de les entrevistes que podeu trobar a la wiki, en aquest és Antonio Herreros del CDP Nuestra Señora de los Milagros (Algeciras, Cádiz), que ens explica de la seva experiència com dissenyar i posar en pràctica seqüències didàctiques. 

Comentaris

Blanca B ha dit…
Molt gràcies, corazón. Es un orgullo estar de invitada en tu blog. Un superbesazo.
Anònim ha dit…
La millor informació essencial és això, que té tractar de fer molt bé sobre que el cos de les persones sense llar i de la seva mà. Estic tan entusiasmat sobre això, després de llegir aquest articles útils escrit les seves opinions i també que és tan atractiu per fer alguna cosa per aquells
Ana Martínez ha dit…
Es un recurso muy interesante y útil con muchos juegos y actividades que nos servirán para clase. Un biquiño.
Fer de Mestres ha dit…
Has fet una descripció extraordinària d'aquest recurs.
Bon cap de setmana!
Joel Artigas ha dit…
@Blanca De nada. Gracias a ti por dar a conocer tantos recursos. Nos son muy útiles! Besitos!
Joel Artigas ha dit…
@Anònim Celebro que t'agradin les publicacions. Em sembla que has utilitzat el traductor oi? Si vols pots escriure amb la teva llengua... Salutacions!
Joel Artigas ha dit…
@Ana Sí, la verdad es que son geniales! Me alegro que te sean útiles. Muak!
Joel Artigas ha dit…
@Carme Moltes gràcies. Me n'alegro que t'hagi agradat, per a mi és molt important! :) Petonets i abraçades ben grans.