2 propostes per experimentar amb la ciència

Com bé recordareu a principis d'aquest mes de febrer vaig publicar l'entrada 8 espais i enllaços per treballar els experiments amb els infants. Així doncs, avui, per tal de completar aquest post us presento dos recursos que també ens poden ajudar a treballar els experiments i/o les ciències amb els més petits.
 
En primera posició us presento Experimentar, (...) un proyecto de la Secretaria de Planeamiento y Políticas del Ministerio de Ciencia, Tecnología e Innovación Productiva de la Argentina (MinCyT) que tiene el propósito de acercar a chicos y jóvenes al maravilloso mundo del pensamiento científico y a los misterios de la naturaleza.


Els continguts se'ns presenten classificats en les següents set seccions: Física loca; El enchastre; Bestiario; Máquina viva; Planeta Tierra; Arte Ciencia; i Matemática. A dins de cada una d'elles hi podem trobar un munt de propostes didàctiques i interactives. A més d'això, Experimentar també ens ofereix la possibilitat de formar part de debats científics. Tal i com ens expliquen els seus autors, l'objectiu d'aquest espai és formar una comunitat de científics que aportin les seves idees. Una bona iniciativa oi? Sense cap mena de dubte, de tots en podem aprendre! 


En última i segona posició avui us recomano la lectura del llibre "Como ayudar a su hijo a aprender ciencias", una iniciativa del Departament d'Educació dels Estats Units que ens proposa un bon recull d'activitats, materials i recursos per treballar la ciència amb els nens i nenes de primària. No us perdeu el capítol Actividades, ja que de ben segur n'aprendreu moltes idees i propostes científiques. Perquè us en feu una idea, aquí en teniu la seva descripció: La intención de estas actividades es demostrar al niño que las ciencias forman parte de muchas actividades cotidianas y que son útiles en muchos lugares y contextos. También demuestran que aprender sobre las ciencias no requiere de equipo caro o experimentos complicados.

Comentaris

Caminem plegats ha dit…
ohhhhhhhhhhhhhhhh !!! genial genial genial !!!! quin munt de recursos que tenim gràcies a tu! Avui els hi passo el teu link a les mestres del David !
Ja les avisaré: crea addicció! jejeejej

petonets i gràcies de nou!
Blanca B ha dit…
me encantan los tres, como yo soy de mate yciencias... estoy en mi salsa, gracias, majo!! besines muy científicos.
Ana Martínez ha dit…
¡Con lo que me gusta experimentar a mi! Me van a venir genial, je,je Un biquiño.
Genial!! Una entrada molt interessant! Gràcies per compartir-la segur que en treuré profit!
Un petonet.
Fins aviat!!
Magda ha dit…
Uauuuuuuuuuuuuuuu genial !!!!
Me encanta experimentar amb els nanos i d'aquests espais que avui ens proposes segur que en podem treure molt de profit !!!!
Una entrada molt interessant !!!!
Petonets científics !!!!!
Joel Artigas ha dit…
@Caminemplegats T'ha agradat? Què bé! Me n'alegro molt. I tant, comparteix i recomana tot el que vulguis... Petonets ben grans a tots vosaltres. :)
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Ya sabía que te gustarian...jiji! Qué bien. Besos y abrazos llenos de experimentos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana Me alegro que así sea. Sí, no hay cosa que se te escape, eh? Besinhos!
Joel Artigas ha dit…
@M.Àngels Gràcies a tu pel comentari. Celebro que t'hagi agradat i que en puguis treure profit. Muak!!!!!
Joel Artigas ha dit…
@Magda Petonets per a tu també. Ets una comentarista genia, no et perds ni un sol detall de les publicacions que faig dia a dia. M'encanta llegir-te per aquí. Petooooons i abraçades.
elhadadepapel.com ha dit…
Que guay estos enlaces!

Gracias
Joel Artigas ha dit…
@equipo:Hannah/Noah/Hilke Me alegro que te hayan gustado. Muakk! ;)