Minimuseo: coneixem els museus?

Per fi ja és divendres! Sí, l'últim dia de la setmana. Ara ja tindrem un quants dies per descansar i agafar energies... Com? Una bona manera és buscar activitats que ens ajudin a desconectar de la nostra rutina, per exemple: anar a passejar; veure una pel·lícula (últimament és un luxe anar al cine); quedar amb aquelles persones que no veiem durant la setmana; fer esport; descansar al sofà (això sempre va bé, sobretot, després de dinar, oi?); anar a veure algun concert; etc. Ja veieu que n'hi ha un bon munt, així doncs, la setmana vinent espero que tots/es hagueu carregat les vostres piles!

Jugar en família també pot ser una activitat molt divertida!
Il·lustració de Christian Inaraja

Una altra opció és anar a veure als museus a gaudir de les magnífiques obres d'art. Tanmateix, és molt possible que si hi aneu amb els més petitons s'avorreixin una mica, sinó els fem una bona presentació del que aniran a veure. Així doncs, avui us presento MiniMuseo, un magnífic recurs que ens ajudarà a millorar i/o complementar aquelles experiències físiques i sensorials que ens transmeten les obres que ens guarden els museus. Si en voleu saber més aquí en teniu la seva justificació


Tal i com ens explica la seva autora Virgina Murcia, estudiant de la Universitat de Murcia, (...) el recurso ha sido pensado para utilizarse con estudiantes del Primer y Segundo ciclo de Educación Primaria en la asignatura de Educación Artística. (...) Es un recurso didáctico que puede o no ir acom­pañado de una visita pero que, en cualquier caso, pretende apoyar al profesorado, contribuyendo al desarrollo de su labor educativa en lo que se refiere al museo en general y a la preparación de la visita en particular.


Muso, el personatge que ens acompanya en aquest aprenentatge és molt divertit. En aquest recorregut didàctic coneixerem i aprendrem els algunes de les institucions artístiques més importants del món, com ara: Museo Nacional del Prado; Cité des Sciences; Natural History Museum; New Museum; entre d'altres. Estic segur que us ho passareu genial, no us en perdeu cap detall!


Comentaris

A´Punto ha dit…
Que cosas más originales nos enseñas siempre, eres el maestro de las búsquedas¡ Espero que te vaya bien en tus nuevas clases ;P Bicos y feliz finde¡
Joel Artigas ha dit…
@Vero Jejje! Gracias por tus palabras, no sabes cómo me alegran el día. De aquí unos días las empiezo (hay que nervios). Besitos super grandes! :) Muak
Fer de Mestres ha dit…
He remenat pel programa i trobo la idea molt interessant per saber què és un museu.
El grafisme, pels infants de Primària acostumats a tv, playstation, gameboy i animacions diverses, l'he trobat poc atractiu.
Estem en un moment tan complicat per trobar recursos educatius que els enganxin... Ens hem de posar les piles!
Sort que hi ha raconets, com Educació i les TIC, que ens els ofereixen.
Petons
elhadadepapel.com ha dit…
A mi me encanta la ilustración.
Los niños reaccionen muy distinto a las ilustraciones. Yo casi siempre fallo desciendo cuales les gustan a mis hijos y cuales no .-(
Magda ha dit…
Carai quines troballes ,no pares de sorpendre'm Joel !!!!!
Trobo aquesta proposta del minimuseu la mar d'interessant !!!
UFFFFFFFF que plena que tinc la llista de favoritos, és que ens presentes uns espais "estupendos"
Petonets trempat i bon cap de setmana !!!!!!
Joel Artigas ha dit…
@Carme Sí, té uns gràfics molt bonics. Trobo que li podem treure molt de suc, sobretot, en el moment de fer sortides als museus.

Totalment d'acord, cal posar-se les piles per crear nous projectes motivadors i ben adaptats a l'alumnat!

Petons ben grans. Gràcies per les teves paraules, sempre m'animen a seguir treballant! :)
Joel Artigas ha dit…
@equipo:Hannah/Noah/Hilke Te ha gustado!? Sí, según cómo esté hecho el diseño, los niñ@s reaccionan de una manera u otra... Hay que espiar sus aficiones, preguntar,..., seguro que al final lo conseguirás! (es difícil adivinarlo).

Besitos!
Joel Artigas ha dit…
@Magda Sí, jo també la començo a tenir una miqueta massa plena. Em sembla que em faré subcarpetes, això és una bogeria!

Me n'alegro que t'hagi agradat! Molts petonets creatius i hiperactius! :)