Documenta: un espai per a gent creativa

Bé, com bé haureu sentit o llegit a tots els mitjans d'informació avui s'acaba el món segons la profecia dels maies (coincidint amb a fi del seu calendari). Jo, ja us puc ben assegurar que no hi crec gaire en aquestes coses, així doncs per a mi el dia d'avui espero que sigui un dia com qualsevol altre (o millor). En tot cas, no creure en les coses no significa deixar de conèixer i/o saber el motiu del per què de tot plegat, de la nostra existència... M'ha semblat interessant deixar-vos un fragment del programa de ràdio La fi del món, realitzat per Josep Martinoy, Òscar Pinilla, Oriol Mas, Meritxell Parramon i Jordi Taulats, del que en se'ns exposen un munt de temes que ens afecten, així com el canvi climàtic, l'economia, entre d'altres. Avui, però, el que més ens interessa: Les profecies maies!

Il·lustració de Francesca Cosanti

Navegant per la xarxa he descobert Documenta, una plataforma genial per crear, publicar i compartir projectes multimèdia. Aquest espai va més enllà dels clàssics PowerPoint i dels complicats llenguatges html que ens acompanyen contínuament, ja que ens permetrà dissenyar els nostres propis espais virtuals d'una manera fàcil, intuitiva i ràpida. 


Però, què podem fer? Doncs ben fàcil, organitzar els nostres continguts d'interès, així com àudios, fotografies, vídeos, etc., i utilitzar-los sempre que ho vulguem, sense necessitar la instal·lació del programa al nostre ordinador. Un espai fantàstic per descobrir un munt de recursos, eines i materials educatius! Tal i com ens explica el vídeo, centenars d'escoles de llatinoamèrica ja treballen amb Documenta perquè diuen que és més participatiu, col·laboratiu i divertit. A més d'això, la seva utilització ens permetrà reforçar les relacions amb la comunitat educativa, a partir del treball en xarxa amb escoles de la mateixa zona o de qualsevol lloc en el món. 

Per començar a utilitzar Documenta és ben fàcil només cal que us registreu a la seva pàgina principal. Ja veureu que és ben senzill, a més està disponible en diversos idiomes: català, castellà, anglès i portuguès. Abans de començar el vostre registre si voleu podeu visualitzar el vídeo de presentació i/o també els vídeos de testimonis que ja utilitzen i gestionen els seus espais en xarxa. No us els perdeu! 

En Benji, de 9 anys, ja té el seu espai a Documenta i ens explica la seva experiència

Sense cap mena de dubte, val la pena que us hi registreu i comenceu a crear els vostres projectes col·laboratius. Un espai perfecte per crear i compartir amb tota la comunitat els nostres treballs en xarxa. Això sí que és un bon regal de Nadal, no creieu?

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Una eina útil, Joel. Jo també espero que el món no s'acabi aquí, que seria molt trist. Avui un astrònom explicava que si aquest planeta que ens ha d'atacar, o aquest forat negre existís, ja faria dies que l'hauríem vist. Bones festes!!!
A´Punto ha dit…
Me ha gustado mucho Documenta¡ Yo tampoco creo mucho en esto de las profecias, espero que no se acabe, ya tengo la cena de hoy pagada¡ jaja besiños Joe
Ana Martínez ha dit…
Me parece un recurso muy interesante Joel, ahora que estamos de vacaciones lo miraré con calma. Un beso y... ¡BON NADAL!!
Marta ha dit…
Molt interessant!!Aquestes vacances m'ho miraré amb més calma però té una pinta fantàstica!!
I amb això de les profecies:són gairebé les nou del vespre i... res de res. Almenys ens ha servit per fer una mica de brometa a l'escola que,amb la que ens està caient,sempre va bé.
Petonets.
Blanca B ha dit…
Siempre consigues asombrarme, esta no la conocía, voy a echarle un vistacillo. Muchas gracias y Bon Nadal, es decir, Zorionak eta urte berri on. un musu.
Miren ha dit…
Vaya esto hay que mirarlo con detenimiento, un saludo y FELIZ NAVIDAD!!!
Joel Artigas ha dit…
@Marina Sí, seria molt, però que molt trist. Quina pena, no? En fi, ara toca reviure la realitat!!! Molts petons.

PD: Per cert, estic molt d'acord amb l'astrònom! :)
Joel Artigas ha dit…
@Vero A mi me encantó. Cuando tenga un momento lo empezaré a utilizar... jjja! Estuvo buena la cena? Muchos besos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana Ya verás cómo te gusta, Ana! Yo también lo encuentro super interesante. Besos de navidad! :)
Joel Artigas ha dit…
@Marta Res de res, aquests maies no van fer una predicció, eh? Millor així... Que tinguis unes vacances genials, Marta!

Un petonet enorme.
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Qué bien! Me alegro que te haya gustado. Un abrazo gigante. :) Muaaak
Joel Artigas ha dit…
@Miren Sí, ya verás cómo te gusta, Miren. Un abrazo navideño y lleno de recursos! :)