Recursos literàris: un bon àpat de lletres!

Aquests últims dies ja es comença a respirar la tardor, eh? Aquest cel gris anuncia canvis, plujes, fresca,... Si és que últimament ha fet una calor i una humitat insoportable! En fi, avui he decidit presentar-vos recursos literaris, eines originals i curioses que podem fer servir en el moment de treballar aspectes literàris. A veure si també d'aquesta manera animem a la tardor a sortir del seu cau, "va que l'estiu ja s'ha acabat!"


En primer lloc us presento Badosa, un navegador poètic en castellà i català. Una manera original de barrejar el "reciclatge de les paraules" i l'autenticitat dels fragments i les obres. Però, què? Sí, aquest espai és un generador de frases construides a partir de la combinació de fragments d'obres que podem trobar allotjades a Badosa. Una meravella, oi? Mireu quines m'han sortit a mi! 




Si en voleu descobrir de noves cal que apreteu damunt del botó Nova 

Una bona activitat per introduir la poesia als nostres infants. Podríem aprofitar aquesta idea per crear les nostres produccions poètiques a l'atzar. Com? Fent grups d'alumnes i barrejant paraules interessants que hàgim trobat a revistes, diàris, etc. (caldrà deixar que els alumnes trïin les paraules que els semblin interessants). Fet això el grup d'alumnes haurà de lligar les paraules escollides i explicar als altres companys de classe el perquè del seu significat.


De segon plat avui us presento Calaixera, una wiki plena de recursos per treballar la llengua catalana i la literatura. Tal i com ens explica, El seu objectiu és emmagatzemar i compartir materials i recursos d'interès trobats a internet i de lliure utilització. És un lloc web que val la pena que en descobriu tots els seus raconets, n'estic segur que en trobareu coses molt interessants. Ah! Cal dir que molts dels recursos també els podrem aprofitar a l'hora de treballar el castellà, així doncs aquí n'hi ha per tots, no hi ha excusa! 


Finalment, i per deixar aquell bon regust, aquí tenim els postres! Quijotipsum és un generador de text basat en El Quixot. Una eina magnífica per donar a conèixer la famosa obra de Miguel de Cervantes Saavedra. A més, podrem escollir aquells paràgrafs o paraules que més ens interessin (cliqueu damunt del botó Dámelo). I ara? A gaudir de la lectura i d'aquesta genial obra!

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
El Quijotipsum (no sé si lo he escrito bien, je,je) me habría venido genial el año pasado cuando hice el proyecto sobre el Quijote. Una buena entrada, Joel. Buen finde
Joel Artigas ha dit…
@Ana jejje, no te preocupes por el nombre..., la verdad es que es un poco difícil de escribir, no? Lástima que llegue tarde, aix! A ver si te sirve para otro año. Gracias por el comentario. Igualmente, buen finde!
Magda ha dit…
Uauuuuuuuu això és un no parar ehhhh Joel ????
Quins recursos més xulos que ens ofereixes dia darrere dia !!!!
N'he fet una ullada rapida i els trobo molt interessants.
A veure si tinc una estoneta per mirar-los amb més tranquilitat !!!!
Petonets i a disfrutar d'aquest cap de setmana!!!!!!
Joel Artigas ha dit…
@Magda Tens tota la raó, si que hi ha recursos per donar i per vendre!! Estic segur que t'agradaran, ja veuràs... Ja em diràs què et semblen. Petonets ben grans. :) Muak.