Jim Denevan: un viatge cap al Land Art

Remenant i buscant per la xarxa he descobert en Jim Denevan, ja el coneixeu? Perquè us en feu una petita idea us en faré una breu presentació d'aquest artista. Jim Denevan treballa en un nou concepte d'art anomenat Land art (originat als voltants dels anys 60-70), una tendència artística que utilitza elements naturals com fulles, pedres o terra, a fi d'alterar el paisatge i provocar sensacions als seus espectadors. Així doncs, sovint les obres es troben situades en espais molt oberts, fora de les grans ciutats.


La sorra de platja és un dels mitjans d'expressió que acostuma a fer servir Jim Denevan, però en podem veure d'altres: el gel, la sorra del desert o fins i tot el menjar. Us imagineu trobar-vos una platja com aquesta? La veritat és que és al·lucinant! No tinc paraules per descriure l'admiració que em produeixen aquestes obres. Impressionant! 



Després de conèixer aquesta tècnica artística, se m'ha acudit que podríem realitzar una activitat amb els infants: podríem dissenyar un gran dibuix entre tots els nens i nenes (caldria fer un esbós sobre paper); decidir què fa cada infant en aquest dibuix; finalment, preparar una sortida per fer la nostra obra d'art (caldrà visitar abans l'espai i buscar, a poder ser, un lloc alt on poder fer la fotografia final del nostre dibuix). Què us sembla? 

Per acabar us convido que feu una ullada als següents vídeos, aquests ens mostren alguns dels processos de creació que fa servir Jim Denevan, tota una experiència! 



Comentaris

Olga ha dit…
No el coneixia al Jim Denevan. M'ha encantat!!! Gràcies per descobrir-nos noves maneres de crear.
Una xulada, la veritat.
Hola Joel!
Jo tampoc el coneixia.

Gràciesssss!!!!

Cada dia s'aprèn alguna cosa :)
Joel Artigas ha dit…
@Olga No? Què bé que t'hagi agradat!! De res, gràcies a tu per estar sempre per aquí. Petonets ben grans!
Joel Artigas ha dit…
@lamaletadelprecinemaainfantil De res!!! I tant, estic segur que cada dia aprenem coses noves. La vida és tota una aventura, oi? Petonets.
Blanca B ha dit…
Un gran artista, si señor!!! te sigo en facebook y comparto todas esas imágenes tan fantásticas que compartes. Un musu compartido.
A´Punto ha dit…
Hola Joel¡ Cuanto tiempo¡¡¡ Y además no podia retomar tu blog con una entrada mejor, el Land Art es una de mis tendencias artísticas favoritas, me encanta¡ Muchos besotes de reencuentro¡ :)
Miren ha dit…
Uauuuuu que bonito, qué bonito, es genial, no lo conocía. Un saludo
elhadadepapel.com ha dit…
Uy más bonito imposible!
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Totalmente de acuerdo. Gracias a ti por tus comentarios y aportaciones me ayudan a seguir haciendo publicaciones! :) Besitos!
Joel Artigas ha dit…
@Vero Hola Vero!! Sí, pues si que hacia tiempo que no nos hablabamos. Yo ya estoy por aquí con mi energia cargadísima para soportar un año más...! Todo bien? Qué bien que te haya gustado el LandArt, la verdad es que es una tendéncia maravillosa. :) Besets!
Joel Artigas ha dit…
@Miren Sí es que cada día aprendemos, eh? Es un no parar... Genial que te haya gustado! Saludos. :)
Joel Artigas ha dit…
@equipo:Hannah/Noah/Hilke Gracias a ti por el comentario. Me encanta que te haya gustado! Un abrazo. :)
Carmen Díaz ha dit…
Me encanta esta técnica y sería genial trabajarla con los peques. ya estoy pensando cual sería el lugar idóneo. Un abrazo.