Treballem Picasso: una experiència interessant!

Avui, dia de núvols i de sol amagat, podria ser un d'aquells meravellosos dies per reflexionar, per pensar en futurs projectes,... Així doncs, avui us proposo idees i recursos per treballar Picasso, un autor que cal no deixar de banda, imprescindible i essencial per aprendre i entendre la nostra societat, la nostra història, a més, això sí, de comprendre i explorar les seves magnífiques tècniques artístiques!


Què us ha semblat? Jo l'he trobat preciós! De fet, no hi ha dubte que és un bon recurs per introduir les obres de Picasso. La seva música combinada amb les impactants imatges 3D de l'obra El Guernica ens poden servir de font d'inspiració pels nostres infants. Fins i tot, podríem aprofitar aquest vídeo per treballar els sentiments amb els colors (la tristesa, l'abandonament, la solitud, ...).

Tot seguit us adjunto, i sense fugir d'aquest gran pintor, us presento Picassohead, un recurs TIC fantàstic perquè els nostres infants inventin les seves pròpies cares! La veritat és que es poden fer verdaderes obres d'art. No us ho perdeu! 


Un cop sigueu a dins podreu entrar a Gallery (hi trobareu les obres d'altres persones) i/o a Create (un racó que ens permetrà crear i inventar els nostres personatges). Si escolliu entrar a la segona secció ja veureu que automàticament se us obrirà un editor per crear les nostres obres. És ben senzill, a la banda esquerra hi teniu tots els elements que se'ns ofereixen (arrosegueu-los a la plantilla en blanc), a la part inferior teniu les opcions per editar els elements que aneu afegint. És molt intuitiu! Mireu què podem arribar a fer... 


Per acabar i deixar un bon regust de boca, aquí teniu un altre vídeo impressionant, creat per Marcelo Ricardo Ortiz, en el que un dels personatges de el Guernica es passeja per diferents quadres. No us el perdeu!!!

Comentaris

Blanca B ha dit…
Me lo he pasado estupendo, aunque creo que me ha quedado muy kirtsch. Un besazo y disfruta de las vacas.
Marta ha dit…
Els vídeos genials! L'aplicació de Picasso head ja la coneixia i l'he treballat a l'escola... els hi encanta! Súper recomanable!!! Una abraçada.
Bertha ha dit…
Hola Joel!

Picasso y Barcelona van de la mano y este Guernica para trabajar en expresión artística es muy bueno y no solo bueno es que estan muy pero que muy fraccionadas las partes para trabajarlas y que cada trozo como este candil que quiere iluminar este desastre es...todo muy gráfico.

-Picasso es de los que mejor conocía las "artes aplicadas" era muy completo.

Precioso y muy emotivo hay que enseñarles que antes de un después alguien les dejo el camino trazado.

-Por lo que véo el verano se presenta alborotado.Por aquí tenemos vientos fuertes húmedos y calima o sea una merdé de tiempo.

Un abrazo.
Bertha ha dit…
...que maravilla los dos vídeos y la música tanto de uno cómo de este segundo impresionante!!!
Miren ha dit…
Gracias por la recopilación. Muy chula. Un saludo
Vanesa ha dit…
Hola Joel, coneixia aquest recurs tan interessant i curiosament, el tinc programat per aquest mes en el meu bloc d'art.

Una abraçada
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Jejjej! Seguro que te ha quedado genial! :) Igualmente, que tengas unas vacaciones estupendas.
Joel Artigas ha dit…
@Marta Genial!! Estic molt d'acord amb tu. Gràcies per aquest comentari. petonets ben grans. :)
Joel Artigas ha dit…
@Bertha Qué bien leerte y conocer tus opiniones respecto a las publicaciones que voy haciendo. Tamién me encanta ver que te gustan los recursos que presento! Totalmente de acuerdo, Picasso era y es muy completo, perfecto para trabajar con los niños. :)

Aquí de momento hace un sol estupendo, una temperatura agradable, esperemos que sea así todo el verano! Besitos enormes!
Joel Artigas ha dit…
@Miren De nada!! Gracias a ti por tus comentarios y por estar presente por aquí... Saludos muy fuertes!
Joel Artigas ha dit…
@Vanessa Què bé!!! Això vol dir que és un bon recurs oi? Té una pinta estupenda, a mi m'ha encantat descubrir-lo i presentar-lo! :) Val la pena compartir-lo. Salutacions.
Anònim ha dit…
Ei Joel!
Jo també coneixia aquesta aplicació, és més, aquest curs quan vam treballar Picasso la veig fr servir i va agradar molt a la canalla!
Bona feina!

Petons ;)
Joel Artigas ha dit…
@Eugenia Què bé que també hagis utilitzat aquest fabulós recurs TIC, la veritat és que és magnífic. A mi m'ha encantat. Gràcies pel comentari. Petonets. :)
MARIANGELSAYMERICH ha dit…
Hola Joel,
No coneixia aquests magnífics vídeos que donen vida al Guernica. Em podries dir com fer-ho per poder trobar l'enllaç i guardar-lo al delicious? Gràcies
Joel Artigas ha dit…
@MariaAngels Me n'alegro que t'hagi agradat el post i els vídeos, la veritat és que són magnífics.

Responent a la teva pregunta. Entra en aquest espai ZappInternet, entra al buscador i posa "Guernica", allà et sortiran els vídeos que he afegit i per tant els seus enllaços que podràs utilitzar per guardar-ho al delicious. Espero haver-te ajudat. Gràcies pels comentaris!! :) Una abraçada.
MARIANGELSAYMERICH ha dit…
Gràcies Joel per la teva resposta. Una altre cosa a descobrir aquest del ZappInternet. Això no s'acaba mai!!
Joel Artigas ha dit…
@MariAngelsAymerich Celebro que t'hagi servit i que a més hagis descobert un lloc web nou! Gràcies a tu per les teves aportacions. Petonets ben grans. :) Ens llegim ben aviat!