Vittra: un nou model educatiu?

Bé, com que estem en una època de canvis i revolucions, avui us presento un tipus d'escola totalment diferent a la que estem acostumats. Estic segur que no us deixarà indiferents. Es tracta d'un nou model escolar diferent al sistema educatiu convencional, ja que no creu en les pissarres, ni en les leccions, ni les assignatures, ... És un model educatiu basat en les experiències, capaç de crear entorns d'aprenentatge basats en la vida real.


No hi ha cap mena de dubte que, aquest nou model educatiu ha necessitat una gran inversió econòmica, ja que presenta unes instal·lacions molt grans, plenes de recursos i eines que aquí en prou feines podem tenir a les nostres aules.


Compartint l'opinió d'altres professors, penso que per aconseguir una significativitat a partir d'aquest model educatiu és necessari que els infants aprenguin des de petits a gestionar-se la feina d'una manera totalment diferent al sistema convencional. A banda d'això, és molt possible que aquesta pedagogia sigui excloent amb tots aquells alumnes que no són capaços d'aprendre estratègies i metodologies de treball pròpies per resoldre les necessitats d'aquest camí educatiu (molt sovint la solució de l'escola davant d'aquesta situació és que els nens i nenes es busquin una altra escola). 


I vosaltres què en penseu? Milloraríem així l'autonomia dels infants? Creieu que a partir d'aquestes experiències l'infant és capaç de trobar bones estratègies de treball, així com eines per treballar en cooperació? Quin és el rol del professorat? Deixar fer o ajudar i guiar a fer? ... A continuació, us deixo un vídeo que ens explica aquesta nova proposta educativa: 

Comentaris

Blanca B ha dit…
Es un modelo educativo muy innovador. Llama mucho la atención, como bien dices, por el despliegue de espacios y medios no convencionales.
¿Hay resultados claros de su aplicación?
Un besito innovador.
A´Punto ha dit…
Desde luego innovador sí que es, habrá que ver como resulta no?? Besiños cariñosos de finde¡¡
Olga ha dit…
M'han encantat els espais i la llibertat que deuen experimentar aquests nens i nenes!!! El que sí està clar és que hem de canviar forces coses del nostre sistema educatiu que ha evolucionat poc en molts anys (no creus?).
Salutacions.
Magda ha dit…
Un model educatiu molt innovador amb una gran quantitat d'espais no convencionals veritat???
A veure si podem saber quins resultats dona aquest sistema !!!
Estic totalment d'acord amb l'Olga en el fet que hauriem de canviar forces coses del nostra sistema educatiu!!!!!
Petonets innovadors!!!!!
Ana Martínez ha dit…
Opino igual que los demás, habrá que saber que resultados se obtienen. La pintade los espacios es fantástica. Un saludo.
Joel Artigas ha dit…
Sí, Blanca! Un modelo educativo innovador y curioso. Pues, he estado buscando más información y no he encontrado resultados claros de su aplicación, sin embargo está claro que en nuestro país es casi impensable implementar un modelo de estas características! Sobretodo si tenemos en cuenta la difícil situación económica que estamos sufriendo y los numerosos recortes educativos que está recibiendo la educación pública!

Besitos reinvindicativos!
Joel Artigas ha dit…
Sí, Vero! Habria que ver qué pasaria si se implementará y sobretodo cómo! Me sorprenderia ver que los políticos aceptan crear una escuela de estas características, no? Muchos besos y cómo siempre: gracias por tus aportaciones! ;)
Joel Artigas ha dit…
A mi també, Olga! Trobo fonamental el fet de deixar llibertat en aquest procés d'E/A. Cal que els infants creein, manipulin, experimentin,... Sí, està clar que hem evolucionat poc, de fet crec que últimament estem retrocedint, no creus? Moltes salutacions.
Joel Artigas ha dit…
Hola Magda! M'agradarà conèixer els seus resultats... Jo ho he estat buscant i no ho he trobat, si algú els troba que els comparteixi! Sí, estic d'acord s'han de canviar moltes cosetes del nostre sistema educatiu! A veure si entre tots fem força per lluitar per una educació digne, una educació pública i de qualitat pels nostres petits! Són el nostre futur i això és el més important. :)

Petonets revolucionats.
Joel Artigas ha dit…
Sí, Ana! Tiene una pinta estupenda. Si alguien encuentra los resultados que los comparta (yo no los he encontrado). Gracias por tus comentarios. Muchos saludos.
Fangyaya ha dit…
20151012fangyanting
oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
ray ban sunglasses, http://www.raybansunglass.co.uk/
coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
michael kors factory outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlets.in.net/
true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlet.com/
timberland boots, http://www.timberlandboots.name/
air max 2015, http://www.airmax2015.in.net/
cheap jordans, http://www.cheapjordans.us.org/
hollister uk, http://www.hollistershirts.co.uk/
ugg outlet, http://www.uggboots-outlet.co.uk/
ugg australia, http://www.uggoutlet.in.net/
nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
cheap nfl jerseys, http://www.cheap-nfljersey.us.com/
woolrich outlet, http://www.canadagoosejackets.in.net/
ralph lauren shirts, http://www.poloralphlaurenshirts.us.com/
nike huarache, http://www.nike-airhuarache.co.uk/
ugg boots, http://www.uggaustralia.in.net/
winter jackets, http://www.cybermonday2015.us.com/
soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
snow boots, http://www.wintercoats.us.com/
cheap jordans, http://www.cheapjordanshoes.in.net/
air jordan 4, http://www.airjordan4.org/
wellensteyn jackets, http://www.barbour.us.com/
swarovski outlet, http://www.swarovski-outlet.co.uk/