Artistas en movimiento: una aproximació a la cultura i als costums dels nostres alumnes

Com bé sabreu aquests dies he estat una mica enfeinat i no he pogut estar gaire al dia amb el bloc Educació i les TIC. Així doncs, després d'aquest "descans" aprofito per reprendre la feina i agafar amb més força i motivació aquest petit espai que cada cop es va fent més gran! Bé, deixant de banda aquesta petita introducció, avus us presento Artistas en movimiento, un catàleg d'artistes Iberoamericans migrants, en altres paraules i perquè ho entenguem millor: El catálogo “Artistas en Movimiento” pretende, por un lado, visibilizar el fenómeno de la circulación de las manifestaciones artísticas iberoamericanas en la región y, por otro, retornar la creación de migrantes iberoamericanos a sus lugares y/o países de procedencia. A su vez, busca sensibilizar a la población en general sobre la riqueza cultural que se genera en los territorios de acogida de inmigrantes, espacios en los que conviven, al mismo tiempo, artistas de diversas culturas, oficios y sensibilidades. 


Tots sabem la importància d'atendre la diversitat a les aules, d'incloure a tots els alumnes, de donar a conèixer la riquesa i procedència cultural dels nostres alumnes, ... Entendre la cultura d'altres paísos, l'art, els costums, la manera de viure de les persones ens ajuda a ser conscients del món actual, a saber respondre correctament i amb respecte als altres. Així doncs, Artistas en movimiento ens anirà fantàstic per treballar tots aquests aspectes.


Què hi podem trobar? Doncs, tot tipus d'artistes classificats en: Arts plàstiques i més; Literatura i més; i, música i més. Si entreu a qualsevol d'aquestes seccions tindreu un bon recull de les obres dels artistes, a més d'una petita biografia per poder conèixer una mica més l'autor. No hi ha dubte que, seguint aquesta inciativa podríem crear una activitat per conèixer-nos més entre nosaltres, és a dir exposar als nostres companys de classe les nostres influències culturals: música, cultura i literatura. Així, no només ens coneixeríem millor, sinó que comprendríem molts dels aspectes culturals que ens defineixen la nostra identitat.

Comentaris

A´Punto ha dit…
Nunca he estado mas de acuerdo en uno de tus post, sobre todo a lo del aprovechamiento de la riqueza intercultural. A lo largo de mi experiencia en otros países para/ con sus gentes, allegados de otras culturas que entraron a formar parte de mi vida diaria no puedo más que reconocer la inmensa riqueza que me han aportado. Es maravilloso el poder compartir todas nuestras diferencias obteniendo y a la vez aportando lo mejor de nosotros mismos.
Me imagino que lo mismo ocurre en un aula :) besiños¡¡¡

Pd: y gracias una vez más por tu interes en mi blog.
Blanca B ha dit…
Unas webs muy interesantes, con gran cantidad de ejemplos de la cultura de otros pueblos. La verdad es que me ha encantado. Gracias por ello.
Ana Martínez ha dit…
Me gustan los enlaces, Joel.Muy buenos para acercarle a los peques la cultura de otros pueblos. Gracias por compartirlos. Un saludo.
Magda ha dit…
Un espai molt interessant Joel !!!
Aquest no el coneixia i me l'apunto a "favoritos" ja que ens anirà molt bé a l'escola. Nosaltres tenim una gran diversitat cultural a les aules i ens enriquim molt amb les cultures i tradicions d'altres països.
Una molt bona entrada!!!!
Petonets!!!!
Joel Artigas ha dit…
Totalmente de acuerdo, Vero! Poderse enriquecer de las otras culturas y costumbres es genial. Ignorarlo seria un grave error! Gracias por tu aportación. Un abrazo super grande. :)

PD: de nada! Me encanta tu blog!
Joel Artigas ha dit…
Me alegro que te haya gustado Blanca! Yo creo que le podemos sacar un buen uso a este espacio. De nada! Gracias a ti por estar siempre por aquí. Muchísimos besos. :)
Joel Artigas ha dit…
De nada Ana! Sí, son geniales, eh? Si decidís utilizaros no dudéis en comunicármelo y compartirlo! Un besinho.
Joel Artigas ha dit…
Apunta, apunta! Estic segur que si teniu una gran diversitat culutral a les aules aquest recurs us anirà genial!! Trobo importantíssim enriquir-se d'aquelles tradicions i costums que són diferents a les nostres, això és el que ens fa ser persones respectuoses, amb sentit crític, empàtiques, ...

Gràcies pel teu comentari. M'encanta veure't per aquí! Moltes abraçades Magda. Petonets. :)