TimeMesh: un joc per aprendre història

Avui us presento TimeMesh, un joc que ens ajudarà a conèixer la història, la cultura i la construcció d'Europa. Està orientada a adolescents entre 11 i 15 anys, no obstant estic segur que podem aprofitar les activitats que se'ns proposen en altres edats (caldrà que hi hagi una guia dels adults en el procés d'aprenentatge).


De les aventures històriques que se'ns proposen tenim: la segona guerra mundial, els descobriments marítims i la revolució industrial. Cada un d'aquests escenaris té una explicació orientativa a la secció de professorat, així doncs val la pena llegir-ho, ja que seria interessant que abans de realitzar qualsevol activitat orientessim l'alumnat a allò que volem que aprenguin.

Per començar a jugar ens cal un registre, així doncs, i com sempre, haurem d'introduir les nostres dades i verificar-les des del nostre coreu. Perquè us feu una idea de TimeMesh us adjunto un vídeo que ens mostra un tros de les aventures dels nostres personatges a la Segona Guerra Mundial: 


Com haureu pugut observar, TimeMesh està disponible en varis idiomes, fet que podem aprofitar per aprendre nou vocabulari, fixar-nos amb la forma de realitzar les preguntes dels personatges,... En aquest aspecte, també podríem fer servir aquest joc a la nostra PDI de tal manera que ens servís com un suport més per la nostra programació d'activitats.

Comentaris

Bertha ha dit…
Hola Joél!

Que interesante este vídeo para aprender la historia de Europa.No solamente para estas edades que indica,hasta para uno mísmo que ya se nos van olvidando cosas(en mí caso).Y va bien hacer un repaso de vez en cuando.

-La música que acompaña este vídeo es fantástica!

Un fuerte abrazo y feliz día:-)
Joel Artigas ha dit…
Qué bien que te haya gustado Bertha. Sí, a veces hace falta recordar la história para saber dónde estamos... Estoy de acuerdo la música ambiental está muy bien hecha.

Que tengas un día fantástico! :) Besos muy grandes.
Blanca B ha dit…
Se lo paso a los de primaria. un beso.
Cati Navarro ha dit…
Muy interesante y además siempre se puede hacer un apañito para que sirva a los de infantil
Olga ha dit…
Gràcies Joel! Com sempre fent troballes d'allò més interessants!
Una abraçada ben forta!
Ana Martínez ha dit…
Me parece un recurso interesantísimo Joel, la pena es que para mis alumnos de estos años no me sirve. Pero ya encontraré la ocasión de utilizarlo. Un saludo.
Joel Artigas ha dit…
Sí, Blanca! Pásalo a quien quieras. Me alegro que encuentres útil este recurso.

Abrazo.
Joel Artigas ha dit…
Totalmente de acuerdo Cati, estoy seguro que podemos adaptarlo a cualquier nivel educativo, de hecho creo que es fundamental aprovechar los recursos que tenemos para acercarlos a nuestros alumnos.

Un beso. Gracias por el comentario! :=)
Joel Artigas ha dit…
De res Olga. I com m'agrada que pugueu aprofitar-los! Gràcies a tu per aquests comentaris, m'jauden a seguir treballant! Petonets.
Joel Artigas ha dit…
Sí, Ana! Seguro que encuentras la ocasión. Es maravilloso la gran cantidad de recursos que nos ofrece la red. No se acaban nunca!!

Un beso muy fuerte. Nos leemos pronto. :) Gracias por tu sinceridad y tus aportaciones.