Ser mestr@: apropant-nos a tots/es

Com bé sabreu, l'educació no queda reduïda al nostre grup-classe, sinó que ha d'arribar l'aprenentatge que construim ha d'arribar a cada alumne. Així doncs, no crec que l'objectiu sigui obtenir bons resultats acadèmics, ni tampoc igualar els coneixements apresos a informes que no s'adapten específicament al nostre alumnat i que per tant no són gaire fiables. Es tracta que cada un dels nostres alumnes sigui capaç de construir el seu propi coneixement, sigui capaç d'aprendre a partir de les pautes que nosaltres els transmetem, sigui capaç d'afrontar els reptes que ens proposa la societat d'avui,... Ens cal conèixer i aprendre dels nostres alumnes, del que fan dintre i fora de l'escola, del seu entorn familiar, com es relacionen amb els companys, quines són les seves aficions,... En definitiva, ser mestres!


Ser mestre/a significa saber que el nostre gup-classe s'ha d'enriquir de la diversitat que tenim a l'aula i per tant dels coneixements i cultures que el defineixen i, amb aquest comentari, ens cal incloure als infants amb n.e.e. Cal que les escoles, els professionals en educació i els alumnes treballin conjuntament per tal de millorar la integració de tot l'alumnat. Així doncs, el material que proposem serà escencial en aquest procés d'ensenyament/aprenentatge.


Per finalitzar aquesta publicació, us presento el bloc Dificultades Lectoras. La veritat és que he quedat al·lucinat amb la gran quantitat de recursos que se'ns proposen a l'hora de treballar la lectoescriptura i la comprensió del llenguatge escrit en infants amb n.e.e. Feu-ne una ullada, segur que en trobeu alguna cosa interessant per a fer servir amb els vostres infants.

Comentaris

Blanca B ha dit…
Joel, es una página excelente, me la apunto, gracias por buscar y buscar, eres un crack. besitos.
Lucía ha dit…
Hola Joel,soy Lucía la autora del blog que amablemente, aunque no entiendo muy bien lo que dices, mencionas en tu entrada. Gracias y te invito a seguir visitándolo. Este blog surgió de "la nada", haciendo prácticas con las nuevas plantillas intenté dotarlo de contenido que a la vez completaba al de Audición y Lenguaje. Por ello, con más motivo me alegra que personas como tú valoréis el trabajo, que al fin y al cabo es una recopilación del trabajo que las demás personas comparten gratuitamente en la red.
Ah!!!! creo que coincidimos en un congreso de Educared y tomamos unas cervezas con un grupo de coleguitas ¿Puede que si?

Un saludo y gracias de nuevo.
Ana Martínez ha dit…
Joel, me gusta la página. Gracias por encontrarla y compartirla. Un saludo.
Marisol ha dit…
Hola, excelente blog con material, variado, dinamico... y mágnifico blog el tuyo
Joel Artigas ha dit…
De nada, Blanca! Gracias a ti por estos comentarios. Me alegra ver que mis publicaciones te son útiles. Besitos :)
Joel Artigas ha dit…
Hola Lucía,

Me ha encantado tu espacio. Creo que además es un recurso fantástico. Yo ya lo tengo a mis favoritos! Estoy de acuerdo, gracias a la red podemos valorar y conocer el trabajo de persones que ni siquiera conocíamos. ¿Es magnífico, no? Muchas gracias!

Siento decírte que me hubiera gustado mucho hacer unas cervecitas contigo, pero no es el caso. Lástima! Ya las haremos :)

Ah! Por cierto, si quieres entender todos los contenidos que voy publicando te recomiendo que uses el Traductor que se encuentra a la barra lateral derecha.

Muchos saludos! Nos seguimos leyendo. :) Hasta pronto.
Joel Artigas ha dit…
De nada, Ana! A mi lo que me gusta es ver que lo que publico os puede ser de utilidad. Gracias a ti.

Muchos saludos!
Joel Artigas ha dit…
Muchas gracias, Marisol! Me alegra saber que te ha gustado este blog. Te doy la bienvenida! Nos seguimos leyendo...

Abrazo! :)
A´Punto ha dit…
a veces me parto con el traductor catalan-galego...menos mal que me lo tomo con imaginacion jajaja fuera de bromas, la entrada de hoy me ha encantado, besiños dulces¡
Magda ha dit…
Una molt bona entrada Joel me la miraré amb tranquilitat perquè la trobo molt interessant.
Igual que totes les altres entrades que has publicat aquests dies de vacances, me les haig de mirar amb calma ja que he estat fora amb la familia!!
O sigui que tinc feina per uns quants dies ajajjajjaa
Petonets!!!
Joel Artigas ha dit…
Jejej! Tienes razón, Vero. A veces nos hace unas traducciones curiosas... Me alegro que al final puedas entender lo que escribo!

Besitos muy grandes.
Joel Artigas ha dit…
Moltíssimes gràcies, Magda. Celebro que t'hagi agradat, ja en donaràs la teva opinió quant te l'hagis llegit amb tranquil·litat.

Sí, aquestes vacances he fet més publicacions. Jo encantat que te les miris i que et puguin ser útils.

Petonets. Gràcies per l'aportació. Espero que hagis passat uns bons dies de Pasqua. Ara toca, arrencar de nou! :)
Miren ha dit…
Una página muy completa. se pueden encontrar muchos recursos. Un saludo
Joel Artigas ha dit…
Sí, Miren! Me alegra aque te haya gustado. Ya nos contarás si decides utilizar algunos...

Saludos!