Google Art Project: aprendre, tot un art!

És que Google no para mai? La veritat és que cal aplaudir la gran quantitat d'iniciatives que se'ns ofereixen i que d'altra banda ens ajuden a enriquir la nostra tasca educativa. En aquest aspecte, us presento Google Art Project, un projecte que ens permetrà fer búsquedes d'obres per períodes, per artistes, o bé per estils. També podrem conèixer informació específica d'allò que busquem: títol de l'obra, any de creació, ubicació de l'obra,..., a més de conèixer les obres relacionades de la nostra cerca.


Però, la cosa no s'acaba aquí, ja que aquest espai ens permetrà agrupar les nostres obres favorites a una galeria, així doncs, en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, podrem accedir als nostres continguts preferits. A més d'això, i penso que ens pot ser molt útil, si us situeu a la banda superior esquerra, tindreu la possibilitat de fer un MuseumView de totes les col·leccions que se'ns ofereixen (cliqueu damunt del ninotet de color taronja), és a dir veure els museus per dins com si hi fóssim en persona.


No cal dir que és un bon recurs que podem utilitzar amb els infants a l'hora de donar a conèixer obres, autors, estils, museus,... També podem aprofitar per descobrir on es troben els diferents museus i així aprendre diferents situacions geogràfiques. Tot això dependrà del que vulgueu ensenyar, no ho trobeu molt interessant? Per acabar, no us podeu perdre les sensacionals obres de Paul Klee, la veritat, és un autor que em té fascinat! 

Colors from a Distance. Any de creació: 1932

Glance of a Landscape. Any de creació: 1926

Comentaris

Bertha ha dit…
Hola Joél!

Que interesante este recurso para poder formar nuestra pinacoteca particular con las obras que nos interesan.

El cromatismo es muy necesario.Te lo digo porque después que se les trabaja tan chiquitines se detectan enseguida los problemas de daltonismo infantil.Se más en las niñas.

Un fuerte abrazo y muchas gracias eres un Sol jeje.*:*
Bertha ha dit…
...se da más en las niñas (quería decir)
Joel Artigas ha dit…
Hola Bertha. La verdad es que he quedado alucinado con este nuevo sitio de Google. Es fantástico, no? Estoy de acuerdo contigo, es necesario trabajar desde un aprendizaje significativo y comprensivo para conocer y detectar enseguida las necesidades inidividuales de todos los niños y niñas, con eso también incluyo el ritmo de aprendizaje y el estado de maduración de cada uno!

Gracias a ti por tus aportaciones, nos ayudan a reflexionar, cuestionar y mejorar nuestra metodología de trabajo.

Besitos muy grandes!

*jejej "...se da más en las niñas (queria decir)". Entendido! Gracias. :)
Blanca B ha dit…
Siempre viene bien tener un cuadrito a mano y aunque yo uso otro tipo de recursos, este me va a venir bien. Gracias, majo. Un besote.
Magda ha dit…
Molt interessant aquest lloc google Joel!!!!
Crec que és una molt bona eina i que ens pot ser de gran ajuda en la nostra tasca del dia a dia!!!
Bona feina !!!!
Petonets!!!!
Marisol ha dit…
Sempre ens va bé tenir l'art al costat, com les obres d'aquest gran artista que va ser Klee!!gràcies Joel!
lluna ha dit…
Gràcies Joel. Em sembla un lloc molt interessant.

Una abraçada!
Joel Artigas ha dit…
De nada Blanca! Espero que lo aproveches mucho. Gracias. Besos artísticos! :)
Joel Artigas ha dit…
Completament d'acord, Magda! Estic segur que li podem treure molt de suc als continguts artístics que ens proposen. La millor manera de desenvolupar la creativitat és observar com ho fan els grans autors! Gràcies per la teva aportació. Petonets. :)
Joel Artigas ha dit…
Sí, quin goig poder gaudir de les obres d'aquest artísta, eh? Aquests del Google no paren d'oferir-nos espais web nous. Que no pari! Una abraçada ben gran Marisol! ;)
Joel Artigas ha dit…
Estic molt d'acord amb tu Lluna. Me n'alegro que coincidim. Aquest espai ens pot ser de gran ajuda. Ara ens cal triar què i com utilitzar-lo... Gràcies per l'aportació. Petons!
Ana Martínez ha dit…
Una entrada muy interesante, Joel, gracias por compartirla. Un saludo.
Joel Artigas ha dit…
De nada, Ana! Gracias a ti también por tu comentario. Me gusta encontrar sitios web nuevos y compartirlos... ¿Es que los recursos no se acaban nunca? (me gusta).

Besitos. :)
Miren ha dit…
Vaya, conocía la página pero tenía un par de dudas de uso que me has resuelto, gracias. Un saludo
Joel Artigas ha dit…
Me alegro que así sea, Miren! Es un espacio estupendo. :) Gracias por el comentario. Un abrazo!