Cuentos redondos: una nova experiència!

Abans d'introduir la publicació d'avui, m'agradaria donar les gràcies a tots/es els blocaires que vau decidir enviar-me el Premi de Bloc Original. Us he de dir que és la primera vegada que he rebut tants premis de blocs diferents. Sense dubte, un dia emocionant, ple d'il·lusions, alegries i empenta per seguir presentant nous continguts. Així doncs, deixant de banda les celebracions us presento Cuentos redondos, un espai web que vaig conèixer gràcies al bloc Aula con TIC de Laura Suarez.


Però què és un Cuento redondo? Tal i com se'ns explica a la pàgina principal Un Cuento Redondo és un artilugio móvil de forma circular que, al ser manipulado, muestra el elemento clave que da paso al siguiente personaje o a la siguiente acción de la historia, estimulando el recuerdo de la secuencia narrativa y facilitando la expresión oral. (...). Si en voleu saber més cliqueu en aquest enllaç, en aquest us podreu descarregar la guia didàctica d'aquest projecte.


Molt recomanable que entreu a la secció Cuentos Redondos, allà hi trobareu tots els contes que se'ns ofereixen. De cada conte hi trobarem: el conte escrit; un breu anàlisi del text; una presentació del format rodó (ens explicaran el perquè del seu disseny, a més de poder-nos descarregar la seva elaboració i muntatge); i, materials de recolzament que ens seran útils a l'hora d'enriquir la nostra tasca educativa. 

 Experiència presentada al bloc Cole Pirata

Si us ha interessat, no oblideu llegir els seus objectius principals. Els trobareu a la secció Para empezar. Us ha agradat? Trobo que és un recurs genial que podem utilitzar per treballar els contes amb els infants. Però no només això, ja que els infants aprendran i comprendran els contes a partir de la creació i manipulació del material proposat. Espero que us animeu a provar-ho, tota una experiència!!

Comentaris

Blanca B ha dit…
Esta maravillosa página la descubrí hace unos días, me pareció sorprendente no haberme dado cuenta de ella antes, pues es del ministerio!!, la entrada la pondré más adelante para no pisarte la tuya, va??
Nos vamos a tener que escribir para no repetir entradas, ahora que te advierto que tengo más de 500 esperando...
Un besito juguetón, jaja.
Miren ha dit…
Hola Joel: son unos cuentos estupendos, la semana pasada Ana de Aula TIC presento uno que había hecho sobre Sancho Panza que estaba chulísimo, por si quieres añadirlo a tu entrada. De estos hemos de hacer uno seguro. Un saludo
Magda ha dit…
Una nova troballa, genial!!!!
Estic coneixent gràcies a les teves aportacions un piló de llocs la mar d'interessants i això és fantàstic !!!!
Gràcies una vegada més per la bona feina que fas!!!!
Petonets !!!
Bon pont!!!!
Rita ha dit…
Gracias por tu comentario dejado en mi blog. Ví que tu también recibiste el premio. Sin ninguna duda te lo mereces. Felicidades

Un barzo
Marta ha dit…
Ostres! Té una pinta fantàstica! Ja m'he descarregat el de " El queso de la vieja y el viejo" per ensenyar-li a la meva companya a veure si ens animem a fer-ho a l'hora de castellà.
Gràcies per trobar aquests petits tresors i compartir-los amb tots nosaltres.
Una abraçada.
Joel Artigas ha dit…
Me parece muy bien, Blanca. Pon la entrada cuándo quieras... Estoy de acuerdo vamos a tener que escribirnos mucho, sobretodo yo, si me esperan más de 500 entradas! Madre mía, si es que no paras... Un beso muy grande! :)
Hola Joel! Passa pel meu blog, m'agradaria compartir també el premi de blog original amb tu, felicitats i gràcies per compartir.
Salutacions!!
Joel Artigas ha dit…
Muchas gracias Miren. Sí, ya lo ví! Me parece que te haré caso y lo añadiré a esta entrada. Cuándo lo tengas hecho no dudes en compartirlo. Yo aprovecharé y también te lo colgaré aquí! Saludos.
Joel Artigas ha dit…
De res Magda! Sí, jo també estic descobrint molts recursos i espais web que desconeixia totalment. Això de la xarxa és un pou de coneixements inacabable! Gràcies per les teves felicitacions. M'encanta llegir-te per aquí. Molts petonets.
Joel Artigas ha dit…
De nada Hada de los Cuentos! Gracias a ti por tus aportaciones. Espero que hayas recibido muchos premios, tu si que te los mereces. Muchos besos. Nos leemos pronto! :)
Joel Artigas ha dit…
Fantàstic, Marta! M'encanta veure que els recursos que comparteixo els utilitzeu i a més us són útils! Ja ens explicaràs si finalment ho heu dut a la pràctica, m'agradarà conèixer la vostra experiència. Moltes abraçades. Gràcies per les teves aportacions.
Joel Artigas ha dit…
Moltíssimes gràcies, M. Àngels!!! Ja no sé com agraïr-vos la gran quantitat de regals i premis que m'heu fet aquests dies. Gràcies i més gràcies! T'envio molts petonets i abraçades. Bon pont! :)
Ana Martínez ha dit…
Joel, ¿ a qué son chulísimos? Ya tengo en mente el segundo que voy a hacer, je,je Un saludo.
Joel Artigas ha dit…
Sí, Ana! Un descubrimiento fantástico! Cuándo lo tengas preparado no dudes en comunicármelo, que lo añadiré. Besitos. :)
Marisol ha dit…
Quin projecte més interessant Joel!! començarem per fer el del formatge!
Moltes gràcies.
Joel Artigas ha dit…
Fantàstic Marisol!! Ja ens explicaràs com us ha anat aquest projecte. Quines ganes de saber-ne els resultats... Gràcies pel comentari!! Molts petonets.