Celebrem el Dia Internacional de la Terra

Per aquells que no ho sapigueu aquest 22 d'abril és el Dia Internacional de la Terra, un dia que es va crear per conscienciar dels problemes més medioambientals que patim, com ara: la superpoblació; la producció de contaminació o la conservació de la biodiversitat. En aquest aspecte, cal no deixar de banda l'aprenentatge de l'educació ambiental, ens cal saber què en pensen els nostres infants sobre la necessitat de valorar i tenir cura del medi ambient, cal guiar l'alumnat en un bon aprenentatge d'això en dependrà el seu futur.

Dibuix de Adam Hogye (10 anys)

Des del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport se'ns proporcionen diferents enllaços que ens poden ser útils per a treballar el medi ambient. Cliqueu en aquest enllaç (desplaçeu-vos fins al final de la pàgina). Per acabar aquesta publicació, he descobert il·lustracions de nens d'un concurs celebrat a Hongria des del Centre Cultural de l'India. La finalitat dels dibuixos era representar la seva relació amb la Mare Terra. N'hi ha que són molt bonics, aquí en teniu alguns d'ells: 

Dibuix de Madarász Danka

Dibuix de Rémiás Szilvia

Dibuix de Agárdi Annamária 

Si us animeu aquesta activitat artística, no dubteu en avisar-me! Podem aprofitar per fer-ne un petit recull. Trobo que és un bon recurs per descobrir què és el què en pensen sobre la Terra. De tots els dibuixos en podem aprendre, no deixen de ser una representació dels nostres pensaments.

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
El día de la Tierra es una celebración que todos los niños deberían conocer para fomentar en ellos hábitos de conservación y gusto por el planeta y la naturaleza y que se den cuenta de que de sus acciones actuales y futuras dependerá el futuro de nuestro planeta.Un saludo.
Joel Artigas ha dit…
Estoy muy de acuerdo contigo Ana! Gracias por tu aportación, me ha parecido muy interesante. Muchos saludos. :)
Olga ha dit…
Un dia ben especial, el 22!!! Jo també crec que caldria treballar encara més (i des de ben petits) l'educació ambiental.
Una abraçada!
Magda ha dit…
Crec que és molt important l'educació ambiental i que cal treballar-la des de ben petits.
Nosaltres a l'escola dins dels tallers que fem d'intel.ligència emocional cada curs dediquem alguna sessió a l'educació ambiental ja que pensem que també és important fomentar els hàbits per tenir cura del nostre planeta!!
Com diu l'Olga un dia ben especial el 22!!!!
Fins aviat!!!
Una abraçada!!
Joel Artigas ha dit…
Sí, Olga! Ens cal treballar des de ben petits la importància de cuidar i respectar el nostre entorn. Me n'alegro que per a tu també sigui important. Seguim!

Una abraçada ben gran!
Joel Artigas ha dit…
Em sembla magnífic que treballeu l'educació ambiental dins de tallers d'intel·ligència emocional. Estic segur que mica en mica els vostres nens i nenes aniran adiquirint un esperit crític envers la societat que ens envolta (una aspecte fonamental que ens cal transmetre) i amb això tabé incloc els hàbits, respecte, consciència de cuidar el nostre planeta. Que de Terra només n'hi ha una!

Molts petons, Magda! Gràcies per l'aportació. :)