Vols conèixer les ovelles?

Navegant per la xarxa he descobert La Família Beee, un projecte global d'educació per la igualtat que consta de diferents materials didàctics orientats als infants d'educació infantil que podrem utilitzar a l'aula i /o també en família. Així doncs, aquest espai ens proposa el següent: jocs, amb la finalitat d'aprendre a compartir i col·laborar diverses tasques; karaoke, podrem triar sobre quin tipus d'estil musical volem cantar (Techno o Folk); conoce y opina, un espai el qual coneixerem l'objectiu d'aquest espai web i  els productes relacionats que se'ns ofereixen (cd's, llibres, altres complements, ...). 


Per tal d'orientar als infants a l'utilització d'aquesta activitat online, podríem fer una aproximació als animals, concretament al coneixement de les ovelles. Així doncs, podríem presentar un nou alumne a la classe, un personatge que sempre va abrigat i que sovint acostumem a comptar quan no aconseguim dormir (podem decidir entre tots quin nom li posem). 


Aprofitant aquest personatge com a fil conductor de l'aprenentatge dels infants, aquest podria enviar missatges que animessin als nens i nenes a fer activitats diferents. En aquest aspecte, seria interessant proposar als infants una visita per conèixer i veure l'entorn on viuen les ovelles. A més, d'aprendre que de les ovelles n'extraiem la llana que després fem servir per a fer els jerseis, la seva llet per a fer, sobretot, formatges, com també la seva carn. 


Altres recursos, materials, experiències d'altres docents que podem fer servir 
per a completar aquest projecte




Experiència docent Escola Àngel Serafí Casanovas

JOCS D'OVELLES



LLIBRES

Comentaris

Blanca B ha dit…
Beeeeeeeeeeeeeeno, beeeeeeeeeeeeeno, es una entrada muy jugosa, con muchas bueeeeeeeeeeeeeeenisimas sugerencias.
Yo también encontré a la familia beeeeeeeeeeeeeeeeee hace algún tiempo.
La familia Bee.
Pero las demás oveeeeeeeeeeeeejitas son un primor.
Un beeeeeeeeeeeeeeesete.
Magda ha dit…
Una entrada que ens dona molt bones idees per treballar a l'aula.
Gràcies com sempre per la bona feina que fas.
Salutacions!!!!!
Miren ha dit…
el juego de las ovejas me ha encantado y cuidado con Blanca que me parece que no está "molt beeeeeeeeeeeeeeeeeeee", jeje. Un saludo, uy perdon kisses
Joel Artigas ha dit…
Jejeje! Gracias Blanca por tu supeeeeeeeeeer comeeeentario! No hay nada que tu no conzcas eeeeeeh?

Un beeeeso!
Joel Artigas ha dit…
De res Magda! Celebro molt que t'hagi agradat i que ho puguis utilitzar sempre que vulguis.

Moltes salutacions!
Joel Artigas ha dit…
Meeeee aleegro que el jueego te haya gustado! Sí, parece que Blanca no está muy bieeeeeen..., sin eeeembargo creeeo que yo tambiéeen estoy enloqueeeeciendo. Seee peeega un montón ;)!

Un besosaludo, o mejor un saludo y un beeeeeso!

Gracias Miren.
Silvina ha dit…
Joel, sé que el enlace tiene tiempo ya, el primero de la Familia Bee, pero no funciona, lo habrán quitado?? Es que la próxima semana comenzaré con un cuento y el personaje es una oveja...Gracias por las ideas...
beset
Joel Artigas ha dit…
@Mónica Pues muchas gracias por el aviso. Miraré a ver qué puedo hacer, a ver si encuentro nuevos materiales y/o recursos que también te puedan ser útiles. Suerte con el proyecto! :)

Saludos y abrazos.