Jocs populars i tradicionals: un document que cal tenir ben a prop!

Per a totes aquelles persones que estigueu interessades en conèixer i aprendre jocs populars i tradicionals, us adjunto un document que de ben segur us serà de gran utilitat. Es tracta de Joc de jocs: 100 jocs populars i tradicionals, realitzat per a diferents professors i educadors de diferents àmbits educatius, a fi de recollir aquells continguts més adients per treballar amb els infants. Tal i com ens expliquen els desenvolupadors d'aquest treball, vam haver de fer una tria considerant aquells jocs i tradicions més destacables i adients per treballar amb els infants, car el món de les tradicions populars és molt extens, ple de variacions i d'experiències difoses.


Qué hi podem trobar? 

Els continguts que se'ns presenten queden classificats amb el llistat que teniu a continuació. De cada un d'ells hi podrem trobar una petita descripció de què cal fer per a portar a terme l'activitat o el joc, la cançó, variacions i la seva partitura. Cal tenir en compte que, tots els jocs, danses o cançons no tindran aquesta mateixa estructura. 
  • 16 jocs de falda
  • 15 jocs de rotlle i balls rodons
  • 7 cançons efectives o eliminatòries
  • 62 jocs diversos
Jocs Populars i Tradicionals

No hi ha dubte que és un document que ens cal tenir a l'abast, ja que segur que en podem treure profit, sobretot aquelles persones que es dediquen a l'educació musical, educació física, educació en el lleure, educació artística en general, entre d'altres. 

Comentaris

Magda ha dit…
Hola Joel i gràcies per aquesta entrada.
Jo ja el coneixia aquest document i m'agrada molt i com be dius cal tenir-lo present en la nostra feina.
Fins aviat.
Una abraçada.
Joel Artigas ha dit…
Sí, Magda! És un document magnífic eh? Gràcies pel comentari.

Una abraçada.
Marisol ha dit…
Moltísimas gràcies Joel per compartir aquesta informació avui, es molt interesant!!!
Joel Artigas ha dit…
De res Marisol! Celebro que t'hagi agradat. Trobo que ens cal tenir en compte aquest tipus d'arxius que gràcies a d'altres docents els tenim al nostre abast.

Moltes salutacions i gràcies pel comentari!