Youtube EDU: confiem amb els alumnes?

Des del bloc Las TIC en la Educación he descobert que Google va crear un Youtube per a les escoles i els alumnes, anomenat Youtube EDU. Aquest funciona de la següent manera: els professors i els administradors dels centres educatius poden accedir a Youtube.com i visualitzar els vídeos, tanmateix els estudiants només poden veure els vídeos de Youtube EDU afegits per al professorat del centre educatiu, a més els comentaris i els vídeos queden totalment desactivats, i la cerca queda limitada únicament als vídeos de Youtube EDU


L'aparició d'aquest espai web pretén evitar la distracció dels alumnes davant d'aquest espai web que engloba tanta informació. Així doncs, serveix per a controlar el seu ús i limitar-ne el seu accés. Tal i com ens explica l'artícle del diàri El País (...) Para este uso responsable y formativo de YouTube, las escuelas disponen de 300 listas de vídeos organizadas por materias. En el blog donde se anuncia el servicio se recuerda la imagen del profesor introduciendo un televisor en la clase para poder ver un vídeo.


Des del meu punt de vista, trobo interessant aquest tipus d'inciatives que pretenen apropar-se cada cop més al sistema educatiu, tanmateix, potser és l'escola qui hauria de promoure la consciència, el bon ús d'aquestes eines, ..., per tal de no haver de fer adaptacions especials. És evident que el fet que els infants es distreguin tafanejant altres espais web és una preocupació per a moltes docents, però, i no és normal que ho facin? Potser ens caldria preguntar-nos el per què de les coses i aprofitar les ganes que tenen els infants de descobrir nous llocs per a crear noves activitats. Personalment, trobo que cal evitar aquestes barreres, ens cal confiar amb els infants, saber que tenen inquietuds i aprofitar-les. Vosaltres què en penseu?

Comentaris

Blanca B ha dit…
Siempre es bueno saberlo, desde luego. Muchas gracias por compartirlo, así estamos enterados. Salutacions. Llévate el regalito del blog.
Joel Artigas ha dit…
Muchas gracias Blanca por el comentario! Ahora me llevaré el regalo! Saludos!!
MARIANGELSAYMERICH ha dit…
Gràcies Joel per l'aportació del Youtube. És molt interessant el post de Totemguard sobre el Youtube a l'aula: http://www.totemguard.com/aulatotem/2012/03/10-trucos-escondidos-para-aprovechar-youtube-en-el-aula/#
Joel Artigas ha dit…
@Mariangels Molt bo el post que ens has compartit. Ara mateix l'he tuitejat, m'ha semblat molt interessant. Gràcies també per la teva aportació. Moltes salutacions! :)