Aplicacions gratuïtes per a l'iPad

Com bé us vaig anunciar en el post anterior L'iPad: entrant en un món desconegut, però interessant!, aquest Nadal he rebut un regal inesperat: un iPad. De fet, el podríem definir com un regal misteriós, ja que encara no he acabat de descobrir tot el que ens permet fer aquesta eina digital, no obstant estic segur que en podem treure molt de suc en la nostra tasca educativa, sobretot en les aplicacions que se'ns proposen. En aquest aspecte, per tal de recomanar i/o també fer dentetes a tots aquelles que esteu indecisos per comprar-vos un iPad, he decidit fer un llistat d'algunes aplicacions gratuïtes molt recomanables d'instal·lar-vos al vostre iPad:

iBooks

Una bona aplicació per a classificar les nostres revistes i/o diàris digitals que habitualment llegim. Tanmateix iBooks sigui gratuït, si volem omplir la nostra biblioteca haurem de comprar online les nostres lectures (això ho podreu fer a iBookstore, un espai que ens proporcionarà encara una cerca molt limitada i moltes publicacions en anglès, no obstant de ben segur que anirà millorant). Aquesta aplicació està disponible en molts idiomes, fins i tot en català. També la podrem fer servir amb els nostres iPhones, tot i que, evidentment, ens costarà més de llegir.

Descarrega't aquí iBooks

Leqtor

Leqtor és un e-reader en català (lector de llibres electrònics, també conegut com a e-Book, eBook, ecollibre o llibre digital), així doncs hi trobarem tot tipus de titulacions en aquesta llengua. Té un ampli catàleg de llibres nous i venuts, així com també moltes traduccions de llibres que han tingut molt d'èxit. Val la pena que si en teniu la possibilitat us instal·leu aquesta aplicació, ja que en podem extreure i conèixer moltes lectures. Aquesta llibreria digital no està disponible per a iPhone.

Descarrega't aquí Leqtor

MyPad

He de dir que aquesta és una de les aplicacions que més utilitzo, ja que ens permet poder accedir en un mateix espai a les nostres xarxes socials: Facebook i Twitter. Tot i que està en anglès és molt intuïtiu i no costa gens descobrir el seu funcionament. A la banda dreta, podrem accedir a tot la informació publicada en aquestes xarxes socials: fotografies, grups, esdeveniments, amics, misstatges, jocs, chats, ..., a més de poder gestionar i veure aïlladament els continguts dels nostres espais. 

Descarrega't aquí MyPad

Els contes dels nens

Pels que sou amants dels còmics aquesta aplicació us agradarà molt. La seva descàrrega és totalment gratuïta, no obstant podrem ampliar la nostra biblioteca comprant altres publicacions. Tal i com he pugut llegir a d'altres espais, Els contes dels nens té l'objectiu d'acostar els pares i nens a la lectura de contes infantils. De les publicacions gratuïtes que se'ns ofereixen hi ha: La princesa de la lluna i altres contes d'arreu del món; L'asteroide de les sirenes; Ot el bruixot a l'espai i Els músics de Bremen. També se'ns oferiran diverses mostres i col·leccions que ens poden ser útils per a conèixer i/o decidir, sí és el cas, comprar-les. 

Descarrega't aquí Els contes els nens

TED i Subtitle

Pels amants de les reflexions i aportacions educatives, no podeu deixar de banda aquesta aplicació. Ens permetrà visualitzar un bon recull de conferències de la TED: organització dedicada a difondre idees. Les seves conferències abarquen una gran quantitat temes que inclouen ciènces, art i disseny, política, educació, ... Tot i que tots els vídeos no tenen traducció en castellà, val la pena que us la instal·leu, ja que és realment molt interessant. 

Descarrega't aquí TED i Subtitle

TDT TV Online

Una aplicació que ens permetrà veure diferents canals de televisió online. D'entre els canals que se'ns ofereixen tenim els següents: La 1; 24h; Teledeporte; Antena 3; Cuatro; Telecinco; La Sexta; Intereconomia; Telemadrid; TV3; TVG; i, Euronews. Val a dir que alguns canals tenen molt poca definició, no osbtant trobo que és un bon recurs per a estar totalment connectats i informats. Aquesta aplicació està disponible per a iPhone. 

Descarrega't aquí TDT TV Online

De moment, no us presento més aplicacions, ja que n'hi ha un futimer, no obstant espero que us serveixin. Ja ens explicareu la vostra experiència. Més endavant, a mesura que vagi descobrint coses noves, us faré una publicació amb aplicacions que podem utilitzar amb els infants.

Comentaris