Xarxes socials per a infants

No hi ha dubte que, les xarxes socials ja són a l'abast de la societat, així doncs no tenir accés a aquestes comunitats virtuals resulta quelcom estrany. No tenir Facebook, Twitter, Google+, etc, significa no estar al dia del que constantment està succeïnt, d'altra banda no deixa de ser un món superficial de la gent que "coneixem" (tenim connectada). Tot i això, reconec que en podem treure molt de suc, no obstant és evident que tot en dependrà de l'ús que en fem.


El fet que les xarxes socials sigui un fenòmen en constant desenvolupament i que estigui arribant a tantes persones cal tenir-ho en compte des de la vessant pedagògica. En aquest sentit, és important que des de l'escola i des de les famílies s'introdueixi als infants a l'ús d'aquesta eina, ja que no deixa de ser un recurs més el qual la societat hi conviu dia a dia. Tot i això, cal saber que l'ús de les xarxes socials, com ara el famós Facebook, està dedicat per a persones majors de 13 anys i no té cap tipus d'aplicació per prevenir visites d'adults inesperats. Així doncs, a continuació us adjunto enllaços de xarxes socials dedicades només a infants, una eina magnífica per començar a introduir als infants en aquest món virtual: 
  • ScuttlePad: (2010). Edat + 7 anys. Xarxa social amb entrenament bàsic però de caràcter limitat.
  • Togetherville: (2010). Edat + 7 anys. Xarxa social que connecta els amics dels pares a Facebook.
  • WhatsWhat.me: (2011). Edat + 7 anys. Xarxa social amb característiques de seguretat molt elevades.
  • Yoursphere: (2009). Edat + 9 anys. Xarxa social que ens permetrà bloquejar la visita d'adults inesperats.
  • Franktown Rocks: (2009). Edat + 10 anys. Xarxa social on hi és molt present la música.
  • GiantHello: (2010). Edat + 10 anys. Xarxa social similar al Facebook però molt més senzill.
  • GirlSense: (2009). Edat + 10 anys. Xarxa social creativa, segura i molt recomanada per a infants que els agradi la moda.
  • Imbee: (2011). Edat + 10 anys. Xarxa social molt segura si els pares també hi formen part.
  • Sweety High: (2010). Edat + 11 anys. Xarxa social només per a nenes. Control de privacitat molt elevat.
  • YourCause: (2009). Edat + 13 anys. Xarxa social molt recomanada per recol·lectar material entre amics. 
Internet 2.0.  A les xarxes socials

Com podeu observar tots els llocs web que he facilitat són en anglès. De moment encara no ha sortit cap empresa española que hagi decidit crear xarxes socials per a infants, a fi de protegir els continguts i, sobretot, la seva seguretat. Aquí teniu l'enllaç d'un article d'El Periòdico, el qual ens exposa el creixement de les denúncies per fotos de nens a les xarxes socials. Val la pena que el llegiu, ja que això és el que ens presenta la societat d'avui, una societat perillosa, oberta a tothom, insegura, ..., per aquest motiu ens cal ser-ne conscients i saber com actuar davant d'aquestes situacions.

Comentaris

annatf ha dit…
Realment estaria molt bé que hi hagués xarxes socials en espanyol per a infants... Però mentrestant, caldrà que anem amb compte i fer que segueixin els consells del vídeo.
Gràcies!
Joel Artigas ha dit…
Gràcies Anna pel comentari! Estic totalment d'acord amb tu. Haurem d'esperar...

Gràcies! Salutacions.