Tikatok: fem un llibre?

Avui he descobert un recurs que ens pot ser molt útil de fer servir. Es tracta de Tikatok, un espai web en anglès que ens permetrà crear els nostres llibres a partir de dibuixos o escrits dels nostres infants. Per accedir a les seves aplicacions serà important que us registreu i que confirmeu l'email que us enviaran (ens podrem registrar com a docents o com a estudiants). Fet això, podreu escollir quin és el tipus de projecte que voldreu realitzar: crear un àlbum que reculli les nostres memòries (treballs realitzats, activitats, exercicis, ...); crear un llibre d'una història inventada (per a majors de 8 anys); o, crear un llibre propi (com si es tractés d'un diari, recomanat per a majors de 10 anys).

Vídeo de promoció del lloc web Tikatok

En el meu cas, per tal de provar aquesta aplicació he triat fer un àlbum. Ja veureu que un cop a dins podreu triar entre moltes plantilles diferents (aquesta aplicació està preparada perquè la nostra publicació sigui regalada a altres persones). Així doncs, quan ja hagueu decidit quina plantilla fareu servir, feu un clic a sobre i automàticament se'ns obrirà una finestra nova el qual podrem editar el nostre llibre. Aquesta ens permetrà editar el text (mida de la lletra), canviar els colors, inserir imatges de fons, afegir pàgines, etc (com si fos un Word però molt més senzill). Un cop hàgim acabat podrem imprimir el nostre llibre o bé descarregar-nos-el al nostre ordinador amb format pdf (l'únic inconvenient és que al descarregar el pdf ens surt la publicitat d'aquest espai, no obstant si no volem que apareixi podem imprimir el document sense que cap problema). 

Trobo que val la pena que en feu una visita i que proveu de fer el vostre llibre per a esbrinar com funciona, ja que és un bon recurs per a utilitzar amb els infants. A continuació, us adjunto l'àlbum que he creat, per accedir-hi feu un clic damunt de la imatge. 

Comentaris

Unknown ha dit…
Fins ara havíem fet els nostres llibres amb issue, però també m'he fet un compte en aquest espai per tenir més recursos a l'hora de treballar! Mercès!
L'espai Chiltopia està molt bé, a casa fa molt temps que l'utilitzem doncs hi ha propostes molt didàctiques i divertides que no s'han de fer, necessàriament, amb l'ordinador! Besos!
Joel Artigas ha dit…
Gràcies Lídia per l'aclariment de les propostes didàctiques que ens proposen. De res, trobo que cal saber de l'existència d'aquest lloc web!

Salutacions.