Nicoland: una aventura per aprendre?

Avui us presento Nicoland, un lloc web que mitjançant el joc podrem aprendre continguts de diferents àrees curriculars (matemàtiques, llengua castellana, coneixement del medi natural i social i anglès). Així doncs, per tal de conduir als infants en aquest aprenentatge se'ns presenta una història inventada que fa de fil conductor:


La història de Nicoland

Seis niños procedentes de todos los continentes, viven en esta isla mágica. Han llegado hasta esta isla para encontrar la nueva fuente de energía que podrá salvar el planeta... Para acceder a esta fuente de energía, tendrán que aprender muchas cosas nuevas y apasionantes. ¿Podrás ayudarles a encontrar ese tesoro?


Aquest recurs està plantejat per a infants de 6 a 12 anys, així doncs a cada activitat que se'ns proposa haurem d'escollir quina és la nostra edat (corresponents als cicles: inicial, mitjà o superior), car la dificultat i els continguts canvien i s'adapten segons el nivell educatiu dels infants. A mesura que la història va avançant també podrem escollir què és el que volem aprendre (sortiran varis conceptes relacionats amb el que va succeïnt a la història).


Com haureu pugut observar, per tal d'accedir a tots els jocs i exercicis educatius que se'ns ofereixen ens caldrà donar-nos d'alta, cosa que haurem de realitzar fent una subscricpió a aquest espai: per a un any (24€) o bé trimestral (9€). Us recomano que en feu una ullada, ja que potser us pot servir per a fer o completar alguna activitat que tingueu plantejada. Jo, després de fer-hi un tour exhaustiu, determino que nagevant per la xarxa he descobert altres recursos són millors que aquest, més complerts i que s'apropen més a un aprenentatge significatiu, per aquest motiu us exposo les següents crítiques: 

Crítiques
  • No és un servei gratuït. 
  • No ens permet aprendre els continguts de totes les àrees curriculars. 
  • Ens cal necessàriament la presència d'una adult per a completar les activitats educatives plantejades. 
  • És qüestionable la qualitat dels continguts que se'ns presenten. 
  • Poc adaptat als alumnes amb n.e.e (necessitats educatives especials). 

Comentaris

Blanca B ha dit…
Cierto, lo peor que tiene es que no es de libre acceso y la verdad es una pena porque parece muy atractivo, verdad?

Salu2.
Joel Artigas ha dit…
Sí, totalmente de acuerdo contingo Blanca. Lástima! Gracias por el comentario. Un abrazo.

Saludos.