FileLab Web Applications: aplicacions per a treballar l'àudio i el vídeo

Navegant per la xarxa he descobert FileLab Web Applications, un magnífic recurs per a treballar projectes amb els infants relacionats amb la creació i/o edició d'àudio i vídeos. Es tracta d'un espai web gratuït el qual per a poder fer servir les aplicacions que se'ns proposen ens caldrà descarregar-nos un pluggin (una eina que ens permetrà utilitzar les aplicacions d'aquest lloc web. En un minut ja la tindreu descarregada). Fet això, ja podrem començar a editar els nostres projectes d'àudio o de vídeo, tanmateix per a poder publicar les nostres creacions haurem de registrar-nos (aneu a la pestanya de dalt que posa Make audio/Make video i apreteu damunt de sign in). 



Per entrar en aquesta aplicació caldrà que premeu primerament a Launch Now referent a l'espai de creació i edició de vídeos. Tot seguit, dins d'aquesta aplicació podrem carregar els nostres arxius de vídeo (Add File o Add Overlay), automàticament observarem que apareixerà el vídeo seleccionat a la part inferior. Fet això, ja podrem afegir efectes al vídeo (Video Effects), o bé transicions, en el cas que tinguem més d'un vídeo carregats (Transitions). Per a fer servir cal que escolliu la que més us agradi, cliqueu damunt d'ella i l'arrossegueu a la barra d'edició (allà on anteriorment se'ns ha carregat el nostre vídeo, una barra de color blau).


Sempre que vulguem podrem observar com ens està quedant el nostre vídeo editat (premeu el play que teniu damunt de la barra d'edició i veureu les modificacions que heu realitzat). Finalment, quan ja tinguem creat el nostre vídeo caldrà clicar damunt de Make Video, com bé he anunciat abans, ens demanarà que ens fem un registre per a poder publicar i compartir l'enregistrament (cliqueu damunt de la xarxa social amb la qual us interessaria compartir aquesta aplicació).


Per entrar en aquesta aplicació caldrà que premeu primerament a Launch Now referent a l'espai de creació i edició d'àudio. Tot seguit, dins d'aquesta aplicació podrem carregar els nostres arxius d'àudio (Open), automàticament veureu com us apareix l'àudio seleccionat en forma d'ona. Fet això, aquesta aplicació ens permetrà fer efectes d'àudio (Audio Effects), així com: ampliar el so (Amplify); fer fosos d'entrada i de sortida (Fade in o Fade out); normalitzar el so (Normalize); treure el so (Mute); entre molts altres. De cada un us sortiran diferents paràmetres els quals haureu de canviar per editar el vostre àudio, no cal dir que sempre que vulgueu escoltar com us està quedant la vostra producció haureu de clicar damunt del play que us apareix a sota de l'ona. A banda, d'aquesta aplicació també podrem afegir generadors (Generators), tanmateix no acabo d'entendre la seva utilitat, ja que no ens afecten a l'ona principal. Aquests ens permetran fer generadors de silenci o bé de senyal. 


Trobo que aquestes aplicacions ens poden ser molt útils a nivell educatiu, sobretot per a infants de cicle superior o de secundària. Fent servir aquest recurs ens podria servir per a introduir als infants a la creació dels seus propis vídeos o àudios, així doncs podríem fer una activitat que consistís en què cada infants gravés els sons de casa seva i en fes una edició amb aquest espai web. Finalment, en podríem fer comparacions i decidir quina és la casa més sorollosa, quins són els sons que hem sentit, quines hores són les que hi ha més soroll i per què, etc.

Comentaris

M ANGELS ha dit…
Merci per l'aportació. Hi ha una wiki molt interessant amb recursos d'audio i video per si a algú li pot interessar: https://videoiaudio.wikispaces.com/Eines+de+v%C3%ADdeo
Joel Artigas ha dit…
@Mangels Eps! Moltes gràcies per la informació. Ara li farem una ullada. :) Salutacions.