TapinRadio: una ràdio online

Des del bloc Osona web 2.0 he descobert TapinRadio, un programa que ens pot ser de gran utilitat per a utilitzar amb els nostres alumnes. Aquest ens permetrà escoltar online qualsevol tipus d'emissora de ràdio, el qual estan classificades per la seva regió, gènere o xarxa (aneu a la pestanya Emisoras i busqueu la vostra emissora). A banda d'això també podrem fer cerques escrivint el nom de l'emissora (automàticament ens mostrarà un llistat de les emissores que coincideixen amb allò que hem escrit). A més de reproduir les emissores que ens interessen també podrem fer gravacions online d'allò que estem escoltant, gravar-ho i, fins i tot, convertir les dades en tot tipus de formats: mp3, ogg, wma o aac (ens crearà automàticament una carpeta dins l'aparatat de música del nostre ordinador, també hi podrem accedir si aneu a la secció Grabaciones del menú del programa i, un cop dins, a l'opció Abrir carpeta de grabaciones).

La instal·lació d'aquest programa és molt senzilla i ràpida de fer (el programa està en espanyol). Un cop sigueu a dins TapinRadio ens permetrà regular el volum, parar quan vulguem allò que estem reproduint (botó Detener), gravar a temps real allò que escoltem, equalitzar la música segons el seu gènere musical, posar un temporitzador d'apagat, entre d'altres. A més, també disposa d'uns canals per escoltar les comunicacions entre torres de control i els avions en vol de molts països, així com de poder escoltar les converses de cabina de trens i radioaficionats de tot el món.

Tutorial TapinRadio

A nivell educatiu és un recurs molt interessant d'utilitzar amb els nostres alumnes. Tenint en compte que la majoria d'aules compten amb una diversitat de l'alumnat cada cop més elevada, podríem aprofitar aquesta aplicació per aprendre més de les altres cultures, mitjançant l'audició de les emissores corresponents a la procedència dels alumnes. En aquest aspecte, podríem observar les diferències culturals, la importància de respectar-nos i millorar la convivència entre les persones, ...

Comentaris