Soovle: buscant i remenant continguts

Avui us presento Soovle, un motor de recerca que ens permetrà escollir el lloc web que destigem: Google, Amazon, Yahoo, Bing, Youtube, Answers, Wikipedia, entre d'altres. Així doncs, aquest espai serà de gran utilitat per aquelles persones que no saben exactament el que estan buscant. La seva utilització serà ben senzilla, només haureu de clicar damunt la icona de l'espai web que desitgeu fer la cerca i escriure allò que esteu buscant. Automàticament observareu que les icones dels espais web es mouen en funció del que estem fent servir per a utilitzar com a buscador. D'altra banda, si no sabeu quin lloc web fer servir per trobar la informació que esteu buscant, podeu escriure la paraula i a l'instant observareu com es desenvolupen els continguts a cada un dels espais, fet que ens facilitarà la seva tria. 

Si us situeu a la part esquerra superior, observareu que Soovle ens ofereix diferents aplicacions: tornar a començar la cerca (apreteu a les estrelles); presentació de les paraules més usades, paraules top (apreteu a l'estrella que diu TOP); salvar les paraules que fem servir a les nostres cerques (apreteu damunt del llibre, escriviu la paraula en qüestió i cliqueu damunt del símbol + per gravar-la) i enllaçar la cerca que estem realitzant en un document excel (apreteu sobre l'últim icona i deseu el fitxer al vostre ordinador). 

Tutorial Soovle

Tal i com hem observat al tutorial anterior també podrem canviar els llocs web els quals volem fer la cerca (heu de clicar a la part superior dreta on diu Engines i arrossegar el símbol de l'espai web que ens interessi a la part superior de la imatge que ens apareix). A més, també podrem accedir al bloc d'aquest espai i accedir a notícies, suggeriments, opinions, etc.

Com hem pogut veure, Soovle, tanmateix sigui un bon recurs per a poder cercar informació, està dissenyat per buscar continguts en anglès. Així doncs, tot i que puguem fer cerques en altres idiomes, no trobarem tota la informació que desitjaríem. Esperem que aquest aspecte amb el temps canvïi i ens permeti accedir a la informació de la mateixa manera amb tots els idiomes.

Comentaris