mySchoolog: una agenda diferent

A l'hora d'organitzar la nostra feina, ja sigui per configurar les nostres classes, les aules que hem de fer servir, les activitats que tenim plantejades, etc, la xarxa ens proporciona tot tipus d'eines que ens poden servir d'allò més bé per organitzar-nos. Aquest cop no es tracta de l'aplicació Google Calendar, sinó del lloc web mySchoolog. Aquest permetrà als infants crear el seu propi espai per tal de gestionar les seves tasques a realitzar, és a dir una agenda online (orientat sobretot als alumnes de secundària).  


Per fer servir aquest espai web només cal que ens registrem (haurem de posar la informació que ens demanen, inclòs el nom del centre) i ja podem començar a realitzar la nostra agenda. Abans, però, caldrà que ensenyem als alumnes com fer servir les opcions que ens ofereix aquest lloc web, així doncs per exemple podríem aprofitar la pissarra digital per a presentar-lo, o bé destinar aquelles hores que tenim a l'aula d'informàtica per apuntar els deures que tenim encomanats (seria bo que els infants anessin adquirint mica en mica l'hàbit d'apuntar-se la feina a fer).

Pàgina principal de mySchoolog
MySchoolog ens permet organitzar la nostra agenda per assignatures o matèries curriculars (podem posar el nom del professor que imparteix l'assignatura, l'hora assignada i l'aula), tanmateix aquest lloc web va més enllà, ja que ens permetrà pujar apunts, notes i, fins i tot, arxius que hàgim realitzat a classe (word, pdf, excel, ...). Es tracta, doncs, d'una eina més que ens aproxima a l'ús de l'Internet i les TIC a l'aula. No hi ha dubte que, per a poder fer servir aquest espai ens cal guiar als nostres infants cap a un aprenentatge diferent del trasmissiu, d'aquella educació tradicional basada en crear petits adults a partir només dels coneixements del professor. Cal anar més enllà, arriscar-se, provar coses noves. En aquest sentit, crec que mySchoolog ha apostat per un recurs que ens pot anar molt bé si decidim que és important que els nostres alumnes aprenguin i treballin en una educació basada en l'aplicació de les TIC a l'aula.

Tutorial per aprendre a gestionar les assginatures. 
Si en voleu saber més vegeu els vídeos penjats de ahmetalpbalkan

Comentaris