FlightAware: els vols a temps real

Del bloc Osona Web 2.0 he descobert el lloc web FlightAware. Aquest espai ens permet fer un seguiment de qualsevol vol d'una aerolínia comercial a temps real. Una excel·lent aplicació per aquells moments d'espera que no s'acaben mai, d'aquesta manera podrem saber en tot moment on es troba l'avió i quan temps li queda per arribar al seu destí. 

Per a poder accedir als continguts que se'ns ofereixen ens caldrà registrar-nos i fer una validació del nostre correu. Tot seguit, podrem rastrejar els vols de diferents maneres: per aeorlínia; per nombre de vol i per aeroport de sortida o arribada entre d'altres. Fet això, podrem seleccionar el vol que ens interessa seguir i conèixer la seva informació: la terminal des d'on ha sortit i a la que arribarà, el temps del vol, tel ipus d'aeronau, la distància, els horaris i la posició de l'avió en el mapa en temps real.  

FlightAware a Wisconsin i O'Hare

En l'àmbit educatiu aquest tipus d'espais ens poden ser molt útils per a fer activitats matemàtiques o activitats relacionades amb l'àrea de coneixement del medi social i natural. Així doncs, podríem utilitzar l'aplicació FlightAware per: calcular el temps que ens queda perquè arribi un avió determinat; mesurar les distàncies entre països o continents; observar i conèixer les rutes que fan els avions comercials i/o els avions privats; identificar per a quin països passa el nostre avió; calcular i estimar quina podria ser la ruta més ràpida, per tal de fer-ne un estudi tot observant el recorregut real, ...

Comentaris