Fent servir les mans: un recurs musical

Del bloc La Brújula Musical 2 he descobert la pàgina web Hands-Only CPR. Aquesta prové de l'Associació American Heart, una organització que vetlla per construir vides més saludables, lliures de malalties cardiovasculars i atacs cerebrals. Així doncs, ens proporciona  informació per aprendre a saber què cal fer per a tenir una vida més saludable, conèixer quines són les afeccions més comuns del nostre cor, saber com hem d'actuar davant de símptomes concrets, conèixer experiències de persones que han patit problemes de cor o d'altres i aprendre'n d'aquesta informació, saber i aprendre què cal fer a la classe per ensenyar als nostres alumnes aspectes relacionats amb la salut (hi ha molts recursos per al professorat. 

A banda d'això, aquesta associació ens convida a conèixer de manera divertida Hands-Only CRP, un espai web que ens mostra diferents rtimes que podem realitzar amb les nostres mans. Així doncs, només cal que cliquem damunt de l'estil de música que més ens agradi (Dance, Hip-Hop i Latin) i apretem quan nosaltres decidim damunt de les imatges de les mans que volem que s'introdueixin als rtimes proposats. És molt entretingut i al·lucinant d'escoltar el que es pot arribar a fer amb el so de les nostres mans.


No cal dir que aquest tipus d'activitats ens poden servir per a treballar per exemple la pluja. Tots sabem que de pluges ni ha de molts tipus:
  • Pluja fina (freguem una mà sobre l'altre). 
  • Cauen les primeres gotes (piquem amb un dit o dos sobre el palmell de la mà). 
  • Comencen a caure moltes gotes (piquem amb més energia, però aquest cop amb més dits. Podem anar augmentant d'intensitat). 
  • Tempesta (piquem una mà contra l'altre). 
  • Tempesta molt forta (piquem de mans i de peus al terra).  
Si en teniu més propostes proposeu-les!
    Aquest tipus d'activitats són molt bones per a treballar l'intensitat a l'àrea de música (una de les qualitats sonores). Sobretot amb els més petits és important que comencin a sentir i experimentar la música amb aquests exercicis. A continuació us adjunto un vídeo en el que podem escoltar el so de la pluja realitzada amb corporalment.

    Hands Rain

    Comentaris

    Unknown ha dit…
    Com m'ha agradat! I comparteixo tot el que dius respecte a la importància d'aquests tipus d'activitats. El vídeo l'hem vist tres vegades, impressionant! sobretot durant la tempesta! Als meus fills els ha encantat! Merci per aquestes aportacions!
    Joel Artigas ha dit…
    Jo també em vaig quedar al·lucinat! Sí, és impressionant! Celebro que us hagi agradat tant.

    Una abraçada. Salutacions.