Ennuvolem el bloc

Avui us presento diferents espais web que ens permeten crear núvols de paraules per al nostre bloc, és a dir grups o paraules específiques el qual podem agrupar en diferents formes: fletxes, arbres, cors, columnes, paraules desordenades, ... Així doncs, tot i que hi ha molts serveis que ens faciliten aquesta aplicació, jo en destaco els següents: 

Tagul

Només ens cal regitrar-nos, anar a la pestanya My clouds i clicar damunt de create new. Automàticament se'ns obre una altre finestra que ens permetrà editar el nostre núvol com vulguem. Podrem posar el títol, el text o paraules que volem que surtin (cal tenir en compte que com més paraules repetim més gran sortirà la paraula), canviar la forma, el format de la lletra, entre d'altres. Quan ja hàgiu acabat només cal que cliqueu a Grab and share! decidiu quines són les mides que voleu que tingui la vostra forma (widht/height) i apreteu a Copy to clipboard. Seguidament si volem que aquest codi sigui visible al nostre bloc només haureu de crear un gadget de HTML/Javascript i enganxar-lo (haureu de determinar a quin lloc el voleu posar movent-lo a la secció de disseny del bloc). 

Tutoria de Tagul
Tagxedo

No ens cal cap tipus registre. Per tal de crear un núvol personalitzat caldrà anar a la pestanya que diu Creator, allà dins si volem vincular les paraules que més utilitzem al nostre espai web, només caldrà que anem a Words, clicar a Load... i on diu Webpage vincular el nostre bloc, d'altra banda, de la mateixa manera que amb Tagul, podem escriure el nostre text que volem que aparegui independentment del nostre lloc web. Tot seguit podrem canviar el color, el tipus de lletra, la forma que vulguem que agrupi les nostres paraules, ... Finalment, per tal d'obtenir el codi html ens caldrà anar a la pestanya de Words, clicar damunt de Save/Share/Print..., clicar a la pestanya Web, posar la informació que se'ns demana (nom, títol comentaris) i apretar damunt del botó Submit. Automàticament se'ns mostraran diferents codis, però, en aquest cas per tal d'adjuntar el núvol al bloc, ens interessarà l'útlim codi. Copieu-lo i feu el mateix procediment que hem esmentat anteriorment a l'hora d'enganxar-lo.

Tutorial de Tagxedo
Wordle

Wordle és més senzill que els altres llocs web que us he presentat anteriorment, no obstant les seves possibilitats són més limitades i per tant no podem realitzar tantes formes de paraules com als altres espais esmentats. Aquí tampoc ens cal registre. Cal anar a la pestanya que diu Create, posar el text que volem que aparegui al núvol i clicar al botó que diu Go o, com hem vist anteriorment, insertar la url del nostre bloc per tal que aquest servei identifiqui les paraules que més fem servir. Fet això, a la part superior esquerra se'ns obre un menú (Edit, Language, Font, Layout, Color) el qual ens permetrà canviar qualsevol paràmetre del nostre núvol. Quan ja el tinguem preparat caldrà clicar damunt de Save to public gallery..., allà ens demanarà el títol, el nom i un comentari (opcional). Finalment, cliquem a ok i automàticament se'ns obrirà una nova finestra amb el codi html que haurem d'enganxar al nostre bloc.

Tutorial de Wordle

Altres llocs web

Comentaris

Unknown ha dit…
És el que tens fet en el gadget, oi? Ja em va agradar quan t'ho vaig veure! Gracis per passar-nos-en la "fòrmula" :)
Joel Artigas ha dit…
Sí! El vaig trobar a un altre bloc i em va agradar tant que vaig decidir fer-me el meu!

De res! A vere quina "forma" crees amb les teves paraules. Espero que te'n surtis!

Salutacions!
Unknown ha dit…
Je,Je! Quan tingui un moment ho provo!!!! :)