Aprenem matemàtiques?

Des del bloc Fent i desfent he conegut GAMAR: Gabinet de Materials i de Recerca per la matemàtica a l'escola. Tal i com ens explica a la pàgina principal és un espai de reflexió i de pràctica entorn de l'ensenyament de les matemàtiques a l'escola infantil, primària, i 1r cicle de secundària. Així doncs, hi podem trobar tot tipus de materials manipulables, exemples d'activitats, iniciatives, reculls de documents, orientacions personals, etc. Tots aquests estan classificats per temàtiques per tal de poder accedir amb més facilitats als continguts que se'ns proposen: lògica, geometria, càlcul, mesures, problemes i probabilitat. Tot i que es tracta que els infants siguin competents en aquestes matèries, ens cal crear situacions d'aprenentatge significatives per als infants per tal que desenvolupin la consciència i la comprensió del que estan treballant.


En el mateix àmbit de les matemàtiques també us presento Proyecto Canales, un projecte elaborat pel Ministeri d'Educació del Govern d'Espanya amb l'objectiu de fer servir els recursos TIC per tal de facilitar i desenvolupar el coneixement de les matemàtiques des d'Infantil fins a Primària. Com podreu observar, aquest espai ens agrupa els continguts per àrees de coneixement, per edats, per idioma i per cursos. A més, podrem realitzar les activitats que se'ns proposen online o bé descarregar-nos les aplicacions.

Comentaris

Anònim ha dit…
Genial! Seguirem el vostre blog des del CEE Vall Blanca d'Ontinyent. Als nostres alumnes els encaaria que també els seguires!
Ester ha dit…
Al blog trencaclosques t'espera un regalet, en reconeixement a la tasca que realitzes!! http://eltrencaclosques.blogspot.com/2011/10/premi-per-partida-doble.html
Joel Artigas ha dit…
Hola! Gràcies pel vostre comentari m'ha encantat, ja us he deixat un missatge al vostre bloc. Ens anem llegint per aquest espai. Ànims que feu molt bona feina.


Ester, moltes gràcies. També t'he enviat un missatge al teu bloc. Gràcies per aquest reconeixement que en fas. Com ja t'he esmentat al teu espai, m'anima a seguir treballant!

Una abraçada.