Skype a l'aula: una experiència enriquidora

Com tots sabem l'Skype és un programa que ens permet fer trucades i vídeo trucades gratuïtes a través d'Internet, així doncs no deixa de ser un altre recurs que podem utilitzar amb els alumnes. La utilització de l'Skype a l'aula pot arribar a ser una experiència molt enriquidora per als infants, ja que podem arribar a conèixer altres infants d'altres escoles, altres cultures, llengües diferents a la nostra, altres maneres de viure i de fer les coses, noves experiències escolars, ... També podem aprofitar aquest programa per a realitzar activitats online amb els infants (sempre sota la supervisió d'un adult que ajudi a dinamitzar aquest tipus d'activitats). Aquí en teniu una proposta:

  
Tot i que sigui una bona experiència per a realitzar amb els infants cal tenir un espai ben acondicionat i adaptat a aquest tipus d'activitats, sobretot si volem que les vídeoconferències arribin a tots els alumnes. A continuació, podeu observar la distribució d'una aula d'informàtica que practica aquest tipus d'experiències. No hi ha dubte que no totes les escoles disposen d'aquest espai i material per a realitzar-ho (si els nostres micròfons o webcam no funcionen podem utilitzar el chat de text), no obstant us animo a provar aquesta experiència, sempe tenint en compte les nostres possibilitats.

Distribució d'una aula d'informàtica
L'ús de l'Skype ens permetrà que els alumnes aprenguin a col·laborar i a participar entre ells, reflexionin sobre temes específics (depenent del que vulguem que aprenguin), desenvolupin un judici crític, siguin competents en matèria del "Tractament de la informació i competència digital", ...


Idees principals dels vídeo:
  • L'Skype ens permet comunicar-nos amb persones que ens poden explicar aspectes de la seva professió.
  • L'Skype ens pot ajudar a realitzar projectes col·laboratius entre classes per aprendre i coneixe'ns millor. 
  • Podem realitzar connexions individuals amb infants d'altres països. 
  • Podem conèixer experiències en viu per treballar temes concrets. 
  • Què hem de fer per utilitzar aquest programa amb els infants? Què han de fer els infants? ... 
  • Mostra d'experiències escolars mitjançant l'Skype.
Webs interessants:

Around the world with 80 schools
Skype for Educators
Skype other Classrooms
Skype in Schools
Skype in an Author
EduSkypers Phonebook
     

    Comentaris