Què són les RSS?

A l'hora de tractar les noves tecnologies aplicades a l'educació és important saber de l'existència de les RSS. El conjunt de lletres RSS (Really Simple Sindication), és a dir Sindicació Realment Simple, donen nom a un sistema que ens permet fer un seguiment de les novetats que es produeixen, així doncs podrem observar els continguts actualitzats dels nostres llocs favorits: llocs de notícies, weblogs, postcats, ..., sense necessitat d'haver de visitar cada pàgina per separat. En essència és una agrupació de tots aquells contiguts que realment ens interessen per tal de tenir-los a l'abast i actualitzats a temps real.

 

Per poder fer servir aquest sistema ens cal tenir un lector de RSS o agregador. No obstant, haurem de decidir quin tipus d'agregador és el que volem fer servir: 

Agregadors locals (és una aplicació exclusiva per a poder llegir RSS que s'instal·la a l'ordinador. És totalment gratuït)
Agregadors de llocs web públics (no necessitem cap tipus d'instal·lació. Només cal que ens donem d'alta com a usuaris al lloc web que ens interessi). 
 Agregadors integrats (aquesta aplicació va integrada a navegadors, gestionadors de correu, serveis web, ...).
 Avantatges d'utilitzar el sistema d'RSS al nostre ordinador:
  • Agilitat i rapidesa a l'hora de consultar la informació.
  • No hem d'esperar que la pàgina carregui els seus continguts (imatges, vídeos, escrits, etc).
  • Podem veure i consultar la informació immediata i actualitzada des de qualsevol navegador, lloc web corporatiu, ...

Comentaris