Hot Potatoes: inventant activitats

Avui us presento Hot Potatoes, un programa gratuït desenvolupat per l'equip de la Universitat of Victoria CALL Laboratory Research and Development. Molt semblant al JClic, aquest software ens permet crear diferents tipus d'activitats per a l'alumnat utilitzant el llenguatge de Java (llenguatge que ens pemetrà utilitzar diferents aplicacions i llocs web). Així doncs, Hot Potatoes ens permetrà elaborar els següents exercicis interactius:

JBC

Creem exercicis en els que hi ha respostes múltiples, així doncs cada pregunta tindrà el nombre de respostes que nosaltres vulguem. Les respostes clicades per l'alumnat seran comptabilitzades i per tant podrem saber el percentatge d'encerts dels infants. També podrem incloure lectures abans de realitzar aquests exercicis.
JCloze

Creem exercicis d'omplir els buits. L'alumne haurà d'escriure la paraula correcta a l'espai assenyalat, no obstant per tal de facilitar la seva ressolució podrem incloure ajudes externes que permetin als infants tenir més pistes sobre el concepte que estan buscant. 
JCross

Creem mots encreuats. En aquest també podrem incloure ajudes perquè els infants puguin resoldre l'exercici més facilment. 
JMatch

Creem exercicis d'emparellament i/o ordenació, es tracta doncs de relacionar correctament els elements que ens apareixeran a l'esquerra amb els de la dreta (poden ser imatges o bé text). Aquest és un bon exercici per treballar el vocabulari en relació les imatges corresponents, la creació de frases ben formulades, ...
JMix

Creem exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs mitjançant paraules desordenades. En aquest podrem realitzar tantes respostes correctes com vulguem basades en paraules i signes de puntuació de la frase principal.

*Informació

Enllaços educatius que utilitzen Hot Potatoes
Directoris d'activitats fetes amb Hot Potatoes
Exercicis interactius realitzats amb Hot Potatoes 
Curs de Hot Potatoes
Tutorial Hot Potatoes

Comentaris

Marta ha dit…
M'ha semblat molt interessant, a veure si tinc un momentet i puc fer alguna activitat de prova a veure què tal.
Gràcies per compoartir el recurs ( bé aquest i tots els altres, fas moltíssima feina !)
Una abraçada i fins aviat !
Joel Artigas ha dit…
Gràcies Marta pel comentari! I tant, si tens temps prova'l ... M'agrada que us siguin útils els recursos que proposo, això m'anima a seguir treballant i seguir proposant idees per a compartir.

Fins ara. Salutacions.