Gombinoscopio: juguem amb les cares

Des del bloc Omnia de Santa Coloma de Gramenet he descobert el lloc web Gombinoscopio el qual ens permet combinar fins a 32 característiques facials (la cara, la boca, els ulls i el nas) de diferents personatges proposats. Aquest tipus de jocs també els podem fer servir per a treballar amb els nostres alumnes. En aquest aspecte, Omnia ha creat una experiència amb els alumnes que consistia en utilitzar aquesta eina per crear la cara més lletja de totes. Un cop acabada aquesta primera part podríem fer explicar els alumnes perquè consideren que una cara és més lletja que una altra i/o animar els alumnes a fer un debat sobre el respecte, la tolerància, la diversitat de cultures, etc. 

Mostra d'una de les cares més lletges
Amb els més petits podríem crear les nostres cares més divertides, fer-ne copies i jugar a jocs de memòria  a partir de reconèixer les cares que són iguals. D'aquesta manera, ells infants aprendrien a centrar l'atenció en allò que ens interessa treballar (quina part de la cara ha canviat? Com es diu? ...). Si decidissim treballar aquesta activitat en grup seria bo que els infants aprenguessin a defensar i respectar els diferents punts de vista dels companys, aprenguessin a raonar les seves opinions, en definitiva facilitar i potenciar un aprenentatge significatiu.

Si teniu alguna altra proposta per a treballar amb aquesta eina només cal que en feu un comentari i automàticament l'afegiré en aquesta entrada.

Comentaris