Clipmarks: seleccionant informació

Avui us presento Clipmarks, una eina útil per a seleccionar i guardar text, vídeos, imatges, ..., qualsevol cosa que ens interessi tenir a l'abast. En aquest sentit, el que faríem normalment és guardar la pàgina als "marcadors" (si utilitzeu el navegador Mozilla Firefox, cal anar a la pestanya "Adreces d'interès" i clicar damunt de l'opció "Afegir a les adreces d'interès") per tal de poder-hi accedir quan vulguessim. Però, i si el que ens interessa guardar és només un paràgraf d'un text? O una imatge concreta? ... 

Per poder utilitzar aquest servei només ens haurem de registrar com a usuaris a la pàgina web prinicpal de Clipmarks i tot seguit indicar quin és el navegador que utilitzem. Així doncs, podrem triar els següents: Internet Explorer i Mozilla Firefox (aquesta aplicació no està disponible per a fer servir en Google Chrome)

Com funciona?

Clipmarks ens permet marcar amb el ratolí tot allò que ens interessa (fent un clip). Primerament, haurem de  clicar damunt del símbol de Clipmarks que se'ns ha creat al nostre navegador. Un cop fet això, ja podrem començar a clicar damunt de tot allò que ens interessa de qualsevol pàgina web. Finalment, clicarem a Click here when done clipping (requadre taronja) per tal de guardar la informació seleccionada al nostre ordinador o bé per compartir-la a xarxes socials, pàgines web, blocs, etc. 

Un recurs fàcil de fer funcionar i útil per a seleccionar i guardar els continguts de les pàgines web que realment ens interessen. A continuació, us deixo el tutorial oficial de Clipmarks. Tot i que està en anglès és fàcil d'entendre i d'interpretar els passos que cal seguir per a fer funcionar adequadament aquesta aplicació.  


Comentaris