Català a les escoles: una lluita constant

Després de conèixer la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  (TSJC) crec que ara més que mai és el moment de defensar el model d'immersió lingüística. Per què cal defensar l'actual model d'escola en català? Per què és un model d'èxit? Per què ens cohesiona amb els nostres veïns? Per què els intents per segregar els alumnes per raó de llengua van en contra del conjunt de la societat? Aquest vídeo ens ho explica:


L'entitat Òmnium Cultural està fent crida a tots els ciutadans per mobilitzar-se a favor de la immersió lingüística, enganxant cartells a les escoles, fent concentracions davant del parlament, creant vídeos en defensa del sistema actual, ... En aquest aspecte, adjunto un formulari a fi d'aconseguir el màxim de firmes per presentar la Llei al Parlament (Llei d'Iniciativa Legislativa Popular Salvem l'escola en català).


Manifest en defensa de l'escola catalana com a garantia de cohesió social
Desacord amb la decisió de la TSJC sobre el model lingüístic a l'escola
Mobilitzacions a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Comentaris

Unknown ha dit…
El català és una llengua preciosa i molt rica que cal defensar, a més, aprendre sempre és positiu i dominar, des de petits, més d'una llengua afavoreix el posterior aprenentatge d'altres idiomes i transmet seguretat!
Joel Artigas ha dit…
Totalment d'acord Lídia! El domini de vàries llengües és un aspecte que cal potenciar, ja que afavoreix notablement l'aprenentatge dels infants.

També crec que potser caldria observar i reflexionar sobre quin és el model d'immersió lingüístic que tenim a Catalunya, com està funcionant, quins efectes està tenint de cara als infants, ... Trobo que aquest aspecte no s'ha tingut gens en compte, d'aquí que persones que ens dediquem a l'eduació no hi estiguem d'acord.
Unknown ha dit…
És un tema per parlar-ne estona car hi ha molts factors que hi intervenen i que caldria analitzar amb profunditat, a més, aquesta darrera dècada hi ha hagut molts canvis socials que també afecten molt en el tractament i ús del català i no, precisament, de manera positiva. :(