Mapes conceptuals


L'altre dia vaig aprendre a utilitzar el programa CMap Tools: ens permet elaborar mapes conceptuals gratuïts i de pagament. És molt útil per poder fer presentacions i per ordenar idees en concret.
Durant l'aprenentatge d'aquesta eina, a l'hora d'explicar-nos el seu funcionament, ens vam dividir en parelles i, vam crear a partir del concepte Internet, un mapa que relacionés idees, inconvenients, avantatges, programari, etc.
Finalment, el vam acabar de maquetejar, el vam guardar i  vam penjar els arxius (arrencador, jpg, projecte) a un servidor gratuït: en aquest cas, Aldeaglobal. Per acabar, el vam penjar al fòrum de l'assignatura.

És interessant tenir a l'avast aquest tipus de material, ja que de cara a un futur ens pot facilitar el tipus d'eines que utilitzem per poder ensenyar. Mirant cap el punt de vista de la docència, recomano els següents programes d'edició de mapes conceptuals: Mind42 (t'obre un gran ventall i possibilitats alhora d'elaborar un mapa, inclús ens permet introduïr imatges. És fàcil d'utilitzar; l'únic inconvenient és que està amb anglès, no obstant hi ha llocs web, com ara el softcatalà, que ens faciliten aquest tipus de "problemes"), FreeMind, MindManager, entre d'altres (recomanats per el professorat de la universitat).

Comentaris